• Business

    Folli Follie: Τα επόμενα βήματα για την παραχώρηση του Μινιόν

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Folli Follie

    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie


    Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι εξελίξεις αναφορικά με το κτίριο που στέγαζε το ιστορικό πολυκατάστημα Μινιόν, το οποίο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Folli Follie και περιλαμβάνεται στο σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.

    Μετά την κατάθεση των 5 συνολικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεσμευτικών προσφορών για το 10όροφο κτίριο που εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια 20.000 τ.μ στην Ομόνοια, θα ακολουθήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν. Στη συνέχεια θα ενημερωθούν σχετικά, οι ομολογιούχοι της εταιρείας για την τελική πρόταση και την επικύρωσή της, ώστε να ακολουθήσουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

    Σημειώνεται ότι όπως έχει γράψει το mononews, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους πέντε διεκδικητές βρίσκεται η εταιρεία Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου, ενώ ενδιαφέρον φαίνεται να έχει υπάρξει και από πλευράς των ισραηλινών της Brown Hotels.

    Με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες

    Πηγές της Folli Follie σημειώνουν στο mononews πως στόχος είναι οι παραπάνω διαδικασίες αναφορικά με το Μινιόν να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς την επόμενη εβδομάδα.

    Άλλωστε το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο η Deloitte έχει αποτιμήσει στα 25 εκατ. ευρώ, δεν περιλαμβάνεται στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας που έχει δεσμεύσει η αρχή καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος. Έχει δοθεί από τη Folli Follie ως εγγύηση για την ενδιάμεση χρηματοδότηση που της παράσχει το επενδυτικό κεφάλαιο Arena αλλά και  τη στήριξη των ομολογιούχων στο σχέδιο εξυγίανσης.

    Επομένως για την εταιρεία το ύψος του τιμήματος που θα δοθεί είναι σημαντικό. Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του ποσού της χρηματοδότησης αλλά και προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες της εταιρείας.

    Την ίδια στιγμή η Folli Follie βρίσκεται και εν αναμονή της οριστικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τη επικύρωσης της τροποποιημένης – κατόπιν υποδείξεών του- Συμφωνίας Εξυγίανσης. Η σχετική συζήτηση πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν θα καθυστερήσει η έκδοση της απόφασης.

    Διαβάστε επίσης:

    Μινιόν: Πέντε οι μνηστήρες για το θρυλικό ακίνητο – Στους διεκδικητές και η Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ