• Business

    Folli Follie: Πέρασε των Κουτσολιούτσων και αναβλήθηκε η ΓΣ

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος


    Η «αγία» οικογένεια των Κουτσολιούτσων είναι ακόμη εδώ.

    Με την έννοια ότι εξακολουθεί να κρατά στα χέρια της την πλειοψηφία των μετοχών της Folli Follie σχεδόν 3,5 χρόνια μετά την αποκάλυψη της μεγάλης απάτης.

    Στη σημερινή Γενική Συνέλευση της εταιρείας ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιός του Τζώρτζης, που είναι έγκλειστοι στη φυλακή εκπροσωπήθηκαν από τους νομικούς του συμβούλους. Εκφράζοντας ο μεν πρώτος το 36% της μετοχικής συμμετοχής στη Folli, ο δε δεύτερος το 2%.

    Και τούτο γιατί ακόμη δεν έχει προχωρήσει η νομική διαδικασία μέσω της οποίας θα οριστεί ειδικός εντολοδόχος ο οποίος και αναμένεται να πάρει στα χέρια του τα χαρτιά του Κουτσουλιούτσων.

    Κάτω από αυτές τις συνθήκες η πλευρά των Κουτσολιούτσων έχοντας το πάνω χέρι μετοχικά, ζήτησε και πέτυχε την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης, η επαναληπτική της οποίας προσδιορίστηκε για τις 5 Οκτωβρίου.

    Το αίτημα για αναβολή στηρίχθηκε στην έκθεση της PwC για την οικονομική χρήση του 2019, για την οποία υπήρχε η αρνητική έκθεση 17 σημείων του ορκωτού λογιστή. Οι νομικοί εκπρόσωποι των Κουτσολιούτσων ανέφεραν ότι με τέτοια αρνητική έκθεση και εφόσον δεν διορθωθούν οι επισημάνσεις του ορκωτού, δεν μπορούν να ψηφισθούν από τη Γ.Σ. Γιατί αυτό, όπως επίσης τόνισαν, θα ισοδυναμούσε με πράξη απιστίας του μετόχου, ο οποίος δεν μπορεί να δώσει τη συγκατάθεσή του σε μη νόμιμες διαδικασίες.

    Το εκπληκτικό είναι ότι ο συνήγορος του Δημήτρη Κουτσουλιούτσου επεσήμανε για τον εντολέα του ότι «αυτός είναι που έχτισε την εταιρεία και την πονάει όσο κανένας άλλος».

    Διαβάστε ακόμα:

    Folli Follie: Τι ζητά ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ενόψει της ΓΣ – Τα ανοιχτά μέτωπα

    Folli Follie: Στο εδώλιο η οικογένεια Κουτσολιούτσου και άλλοι 10 – Ποιοι απαλλάσσονται – Όλα τα ονόματα



    ΣΧΟΛΙΑ