• Business

    Folli Follie: Η κρίσιμη γενική συνέλευση και ο «σκόπελος» του Δ. Κουτσολιούτσου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Δημήτρης Κουτσολιούτσος

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος


    Στην αυριανή κρίσιμη γενική συνέλευση, η οποία αποτελεί το τελευταίο απαραίτητο βήμα στρέφονται τα βλέμματα στην υπόθεση διάσωσης της Folli Follie.

    Στο επίκεντρο βρίσκεται η στάση του βασικού μετόχου, του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, ο οποίος αναμένεται να καταψηφίσει το σχέδιο εξυγίανσης που μεταξύ άλλων προβλέπει σημαντική απομείωση –σχεδόν εξαΰλωση- του ποσοστού του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση το σχέδιο το ποσοστό της οικογένειας Κουτσολιούτσου προβλέπεται να περιορισθεί από περίπου 35% σε περίπου 3,5% στη «νέα Folli Follie» η οποία θα αποτελέσει το διάδοχο σχήμα για την συνέχιση της εμπορικής δραστηριότητας του πολύπαθου ομίλου. Εξάλλου, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος όπως και ο γιός του Τζώρτζης, έχει ταχθεί κατά της διαδικασίας διάσωσης μέσω του δικηγόρου του, κατά την εκδίκαση του αιτήματος υπαγωγής της εταιρείας στο καθεστώς εξυγίανσης του άρθρου 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα.

    Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της Folli Follie εμφανίζονται καθησυχαστικοί, λέγοντας πως υπάρχει νομικός τρόπος να παρακαμφθεί η αρνητική ψήφος που θα σταθεί εμπόδιο στη διάσωση. Συγκεκριμένα, λένε πως μπορεί να πετύχουν τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου με δικαστική εντολή, ο οποίος θα αναλάβει να συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση και στη συνέχεια να ασκήσει το δικαίωμα ψήφου αντί των μετόχων που αρνούνται (σύμφωνα με το άρθρο 101 παρ. 3 του ΠτΚ).

    Αυτό βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι το δικαστήριο θα κρίνει την άρνηση του μετόχου είναι αδικαιολόγητη και καταχρηστική. Κάτι που στην περίπτωση της Folli Follie εκτιμάται πως μπορεί να αποδειχθεί, καθώς διακυβεύεται η επιβίωση της εταιρείας και εάν δεν εγκριθεί η συμφωνία η εταιρεία θα πτωχεύσει, συμπαρασύροντας μαζί περίπου 700 θέσεις εργασίας.

    Το σχέδιο εξυγίανσης σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει μεταξύ άλλων γενναίο «κούρεμα» των συνολικών υποχρεώσεων κατά περίπου 70% που ανέρχονται σε πάνω 500 εκατ. ευρώ (λέγεται πως εξαιρούνται το δημόσιο και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί) καθώς και ενδιάμεση χρηματοδότηση 13 εκατ. ευρώ από το fund Arena, η οποία έχει εκταμιευθεί σε μεγάλο βαθμό με υποθήκη τα ακίνητα που στέγαζαν το πρώην Μινιόν αλλά και έκταση στο Κορωπί.

    Στο μεταξύ, παράλληλα με τις διαδικασίες εξυγίανσης, η διοίκηση προχωρά σε νέες επιχειρηματικές κινήσεις για την ανάπτυξη των εργασιών της. Χθες, ανακοίνωσε τη λειτουργία ενός ακόμη πολυκαταστήματος Factory Outlet, το οποίο αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» του ομίλου στο Παλαιό Φάληρο (Ελευθερίου Βενιζέλου 261) καθώς και τη δημιουργία δυο ακόμη μέσα στο 2021 σε Αθήνα (Αχαρνών) και στο Μαρούσι.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιατί η Καίτη Κουτσολιούτσου και ο Κώστας Μπουτάρης δεν θέλουν να τελειώσει το lockdown

    Folli Follie: Το τελευταίο «κομμάτι του παζλ» και πώς θα ξεπερασθεί η άρνηση του Δ. Κουτσολιούτσου

    Folli Follie: ΕΓΣ στις 10 Μαρτίου για έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης



    ΣΧΟΛΙΑ