• Business

    Folli Follie: Έρχεται η ώρα του ειδικού εντολοδόχου που θα κρίνει τη διάσωση

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Folli Follie

    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie


    Στη λύση του ειδικού εντολοδόχου, εάν και η προγραμματισμένη για σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων δεν καταφέρει να εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης αναμένεται να προσφύγει η διοίκηση της Folli Follie.

    Αυτό αναφέρουν πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της εταιρείας, επισημαίνοντας πως αυτό θα συμβεί ακόμη και εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέα αναβολή της έκτακτης γενικής συνέλευσης, όπως συνέβη στις 10 Μαρτίου όταν δεν εξασφαλίσθηκε η απαιτούμενη απαρτία.

    Υπενθυμίζεται πως τότε απείχαν οι περισσότεροι μέτοχοι, μεταξύ των οποίων και η οικογένεια Κουτσολιούτσου που κατέχει την πλειοψηφία των μετόχων. Ανάλογη στάση –εκτός απροόπτου- εκτιμάται πως θα κρατήσει και πάλι η οικογένεια, η οποία δια του Δημήτρη Κουτσολιούτσου -ο οποίος είναι προφυλακισμένος όπως και ο γιός του Τζώρτζης για το σκάνδαλο- έχει εκφραστεί ήδη κατά του σχεδίου εξυγίανσης κατά την εκδίκαση του αιτήματος υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα.

    Κάτι που αναμένονταν άλλωστε αφού, με βάση το σχέδιο εξυγίανσης πρόκειται να εξαϋλωθεί σχεδόν η μετοχική του περιουσία, αφού στη «νέα Folli Follie» που θα αποτελέσει το διάδοχο σχήμα του ομίλου το ποσοστό του θα περιορισθεί στο πενιχρό περίπου 3,5% από περίπου 35% σήμερα.

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie, Γιώργος Σάμιος μιλώντας στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 10ης Μαρτίου που ματαιώθηκε υπογράμμισε τη βούληση της διοίκησης να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να ορίσει ειδικό εντολοδόχο, εάν διαπιστωθεί πως η πλειοψηφία των μετόχων απορρίπτει το σχέδιο εξυγίανσης που έχει κατατεθεί ήδη στο δικαστήριο και έχει την έγκριση της πλειονότητας των πιστωτών (κυρίως των ομολογιούχων).

    Η δικαστική εντολή

    Ο ειδικός εντολοδόχος θα αναλάβει συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση και στη συνέχεια να ασκήσει το δικαίωμα ψήφου αντί των μετόχων που αρνούνται (σύμφωνα με το άρθρο 101 παρ. 3 του ΠτΚ). Αυτό βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι το δικαστήριο θα κρίνει ότι η άρνηση των μετόχων είναι αδικαιολόγητη και καταχρηστική. Κάτι που στην περίπτωση της Folli Follie εκτιμάται πως μπορεί να αποδειχθεί, καθώς διακυβεύεται η επιβίωση της εταιρείας και εάν δεν εγκριθεί η συμφωνία η εταιρεία θα πτωχεύσει, συμπαρασύροντας μαζί περίπου 700 θέσεις εργασίας.

    Ο κ. Σάμιος ξεκαθάρισε πως η ανάκαμψη της Folli Follie αποτελεί ένα δύσκολο project, με δεδομένη την αρνητική συγκυρία, ωστόσο εμφανίστηκε πεπεισμένος για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος, λέγοντας πως ήδη η προσπάθεια που κάνει η νέα διοικητική ομάδα αποφέρει καρπούς.

    Σταδιακά, όπως είπε, η Folli Follie ανακτά την αξιοπιστία της και την εμπιστοσύνη της αγοράς, κάτι που αποτυπώνεται και στις εμπορικές συναλλαγές με τους προμηθευτές της, μεταξύ των οποίων και η Nike, οι οποίοι, ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα, αρχίζουν και παρέχουν διευκολύνσεις στην εταιρεία.

    Υπογράμμισε, επίσης, πως η εταιρεία συνεχίζει κανονικά τις επιχειρηματικές κινήσεις της, επιδιώκοντας νέες συνεργασίες, ενώ παράλληλα φροντίζει να αναπτύξει και τις ηλεκτρονικές πωλήσεις της, εντάσσοντας νέες κατηγορίες, όπως τα καλλυντικά Heaven On Earth.

    Διαβάστε ακόμη:

    Folli Follie: Η αλλαγή στάσης της NIKE και το ενδεχόμενο νέων αγωγών για τους Κουτσολιούτσους

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ