• Business

    Folli Follie: Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος καταψήφισαν το σχέδιο εξυγίανσης – Τα επόμενα βήματα της διοίκησης

    Folli Follie

    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie


    Καταψηφίστηκε πριν από λίγο η έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης της Folli Follie. Εξέλιξη που φέρνει προ των πυλών τη λύση του ειδικού εντολοδόχου. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους της Folli Follie, η εταιρεία σκοπεύει να καταθέσει το συντομότερο δυνατό αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να ορίσει τον ειδικό εντολοδόχο.

    Κατά του σχεδίου τάχθηκαν οι δύο βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, οι οποίοι ελέγχουν, μαζί με τις εταιρείες που εκπροσωπούν, ποσοστό 38,5% επί των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας. Οι βασικοί μέτοχοι της Folli Follie καταψήφισαν τη συμφωνία μέσω των νομικών τους αντιπροσώπων, ενώ ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος προέβλεψε ότι με το σχέδιο εξυγίανσης η εταιρεία θα όδευε σε άτακτη χρεοκοπία.

    Σημειώνεται πως η Γενική Συνέλευση της εταιρείας συνήλθε σήμερα με μοναδικό θέμα την αποδοχή ή μη της συμφωνίας εξυγίανσης.

    Από την πλευρά της, η διοίκηση της εταιρείας εισηγήθηκε στους μετόχους την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης ως «συμφέρουσα», υποστηρίζοντας ότι η Folli Follie απαλλάσσεται από την πλειονότητα των οφειλών που έχει προς τρίτους, πλην των οφειλών προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ, τις οποίες αναλαμβάνει όμως να αποπληρώσει, για λογαριασμό της Folli Follie, η OpsCo. Επιπλέον, θα διατηρούσε συμμετοχή 10% στην OpsCo, από την οποία η εταιρεία θα λαμβάνει ετήσια αμοιβή 150.000 ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών της αναγκών για οκτώ χρόνια. Μετά την παρέλευση του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, η εταιρεία θα μπορούσε να εισπράττει μέρισμα ως μέτοχος της OpsCo. Τέλος, σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση, μέσω της εφαρμογής της συμφωνίας εξυγίανσης η Folli Follie θα καθίστατο φερέγγυα και βιώσιμη, ενώ σε περίπτωση πτώχευσης η εταιρική περιουσία δεν επαρκεί για την ικανοποίηση των πιστωτών.

    Οι νομικοί αντιπρόσωποι των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου καταψήφισαν, ωστόσο, τη συμφωνία, ισχυριζόμενοι μεταξύ άλλων πως το σχέδιο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μετόχων, των εργαζομένων και του Δημοσίου, παρουσιάζοντας μάλιστα αναλυτικά τα σημεία με τα οποία διαφωνούσαν.

    Διαβάστε επίσης:

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Γιατί είπα «όχι» στο σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie

    Folli Follie: Έρχεται η ώρα του ειδικού εντολοδόχου που θα κρίνει τη διάσωση



    ΣΧΟΛΙΑ