• Business

    Folli Follie: «Αντίστροφη μέτρηση» για το πόρισμα της PwC

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος για την έκδοση του πολυαναμενόμενου πορίσματος της PwC για την οικονομική κατάσταση της Folli Follie. Πηγές που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση εκτιμούν πως είναι θέμα χρόνου να κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα του ελέγχου στη διοίκηση της εταιρείας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κοντεύει η ώρα».

    Το πόρισμα του ελεγκτικού οίκου όπου θα αποτυπώνεται η πραγματική κατάσταση της εταιρείας θεωρείται κομβικής σημασίας στην προσπάθεια διάσωσης της αμαρτωλής εταιρείας, αφού αποτελεί βασική προϋπόθεση για να υποβληθεί νέο αίτημα εξυγίανσης στον πτωχευτικό κώδικα. «Χωρίς αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα», επισημαίνουν πηγές που εκφράζουν τις απόψεις της διοίκησης, σημειώνοντας πως το πόρισμα θα αφορά τη δραστηριότητα της Folli στην Ελλάδα.

    Στο μεταξύ, νέα «βαθιά ανάσα» ρευστότητας ετοιμάζεται να πάρει η εταιρεία καθώς φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της πώλησης του ακινήτου ου χρησιμοποιούσε η οικογένεια Κουτσολιούτσου στο Χονγκ Κονγκ, και το οποίο δεν ήταν μέσα στα δεσμευμένα ακίνητα του ομίλου. Κάποιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως η συναλλαγή ολοκληρώθηκε και αναμένεται η εκταμίευση του τιμήματος, το οποίο κυμαίνεται στα επίπεδα των 15 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για τη δεύτερη «ανάσα ρευστότητας» που παίρνει η εταιρεία, μετά την πώληση του ελικοπτέρου έναντι 1,6 εκατ. ευρώ πριν από λίγο διάστημα, η οποία αποσυμπιέζει λίγο την ασφυκτική πίεση που δέχονταν από τη δραματική μείωση των ταμειακών διαθεσιμών. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα, -κάτι που γνωρίζουν καλά και στο στρατηγείο της Folli- καθώς η εταιρεία εξακολουθεί να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, αντιμετωπίζοντας το φάσμα της χρεοκοπίας. «Προχωράμε και κλείνουμε σταδιακά τα ανοιχτά μέτωπα, ωστόσο έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

    Να σημειωθεί πως πέρα από το πόρισμα της PwC εκκρεμεί και η εξασφάλιση της συναίνεσης της πλειοψηφίας των ομολογιούχων στο σχέδιο που συμφώνησαν πριν από μερικές εβδομάδες η διοίκηση της FF με αντιπροσωπεία των Oasis Management Company, Mercier Vanderlinden και Kyma Capital που ελέγχουν την καταστατική πλειοψηφία των κατόχων ευρωομολόγων της εταιρείας.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie έχει προγραμματισθεί να συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη, για να συζητήσει μια σειρά από διαδικαστικά θέματα που άπτονται της καθημερινής λειτουργίας της επιχείρησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Folli Follie: Νέα παραίτηση μέλους από το ΔΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αναστάσιος Φράγκου (CEO Folli Follie): «Δεν θέλω να πάω φυλακή για κανέναν Κουτσολιούτσο»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποφασιστικό crash test για την Folli Follie ο έλεγχος της PwC



    ΣΧΟΛΙΑ