• Business

    Φαρμακοποιοί για ιδιοκτησιακό: Την αντισυνταγματικότητα του Π.Δ. θα κρίνει η Ολομέλεια του ΣτΕ

    • Έφη Τσιβίκα

    Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης


    Την πρόθεσή τους να μην παραδώσουν τα… όπλα, εκφράζουν οι φαρμακοποιοί στην πρώτη επίσημη αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), μετά την γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που δίνει το “πράσινο φως” για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος.

    Οι φαρμακοποιοί τονίζουν ότι ναι μεν σέβονται το περιεχόμενο της υπ΄ αριθμ 26/2018 Γνωμοδότησης για την  επεξεργασία σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – Ίδρυση φαρμακείου», ωστόσο διαφωνούν απολύτως, διότι έρχεται σε πλήρη  αντίθεση με το Σύνταγμα και το Ενωσιακό κεκτημένο.

    Παράλληλα, επισημαίνουν ότι πρόκειται περί προκαταρκτικού και δη διαδικαστικού ελέγχου του εν λόγω σχεδίου και όχι για ευθύ έλεγχο συνταγματικότητας.

    Ο ΠΦΣ προειδοποιεί ότι, αμέσως μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, θα ασκήσει αίτηση ακυρώσεως και αναστολής,  όπου θα κριθεί πια στην Ολομέλεια του ΣτΕ,  η αντισυνταγματικότητα του Π.Δ. και η μη συμβατότητα του με το Ενωσιακό κεκτημένο.

    “Θα πρέπει να καταστεί σαφές  από όλους και ιδίως από τους διάφορους “επενδυτές μη φαρμακοποιούς”, ότι ο ΠΦΣ και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι θα προσβάλλουν στα αρμόδια δικαστήρια κάθε τυχόν άδεια ιδρύσεως φαρμακείου που θα χορηγηθεί σε ιδιώτες”, υπογραμμίζει ο ΠΦΣ σε σχετική ανακοίνωση.

    Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, για μια ακόμη φορά, προειδοποιεί τους «επενδυτές μη φαρμακοποιούς» ότι εάν επενδύσουν στην ίδρυση φαρμακείου θα χάσουν τα χρήματα τους.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΣτΕ: Εγκρίθηκε η πλήρης απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού – Όλες οι λεπτομέρειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άλλαξε χέρια το 3,3% του Υγεία

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρωτιά ανάμεσα σε χιλιάδες για την DEMO ABEE



    ΣΧΟΛΙΑ