• Business

    Facebook: Eξαγοράζει την ελληνική startup Accusonus

    • NewsRoom

    Ηλίας Κοκκίνης, co-founder & CTO, Αλέξανδρος Τσιλφίδης, co-founder & CEO


    Στην εξαγορά της ελληνικής stratup εταιρείας Accusonus, που διαθέτει παρουσία, εκτός από την Ελλάδα, και στις ΗΠΑ, αναμένεται να προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το εμβληματικό Facebook.

    Μετά την εξαγορά του 49% της ελληνικής Viva από την JPMorgan, μια ακόμη ελληνική startup, η Accusonus, όπως έγραφε ο Wiseman χθες, γίνεται στόχος εξαγοράς αυτή τη φορά από την εταιρεία Μeta του Mark Zuckerberg, όπως είναι το νέο όνομα της Facebook Inc.

    Όπως είχε προαναγγείλει ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, δύο είναι οι επενδύσεις αμερικανικών εταιρειών που συνδέονται με την ελληνική τεχνολογική σκηνή.

    Η ελληνική startup Accusonus, μια εταιρεία από την Πάτρα, δραστηριοποιείται στην προηγμένη ηχητική τεχνολογία καθώς εξειδικεύεται στις καινοτόμες τεχνολογίες γύρω από τον ψηφιακό ήχο.

    Να σημειωθεί ότι το software της Accusonus έχει χρησιμοποιηθεί από παραγωγούς που συνεργάζονται με κορυφαία ονόματα όπως οι Bob Dylan, Aerosmith, Dream Theatre και Sepultura αλλά και από κορυφαία αμερικανικά στούντιο παραγωγής ταινιών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η Meta Platforms θα εξαγοράσει το 100% της Accusonus από τους ιδρυτές και μετόχους της, Αλέξανδρο Τσιλφίδη, Ηλία Κοκκίνη και Μιχάλη Τζάννε, όπως και από τον έτερο μέτοχό της, το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Big Pi Ventures, συμφερόντων Μάρκου Βερέμη.

    Η αποτίμηση (enterprise value) κινείται μεταξύ 70 και 100 εκατομμυρίων ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Ποια ελληνική εταιρεία θέλει να εξαγοράσει η FACEBOOK, τι συμβαίνει με την ALLIANZ και την ΕΥΠΙΚ, πόσο κοστίζει το νέο mega yacht του Γιάννη Κούστα και 3 super hot κουΐζ



    ΣΧΟΛΙΑ