• Business

    Evergrande: Σε αναστολή διαπραγμάτευσης και πάλι οι μετοχές του ομίλου ακινήτων

    • Bloomberg
    Hui Ka Yan, ιδρυτής της Evergrande

    Hui Ka Yan, ιδρυτής της Evergrande


    Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της Evergrande και των θυγατρικών της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, μία ημέρα μετά τις πληροφορίες ότι ο ιδρυτής του κολοσσού ακινήτων τέθηκε υπό αστυνομική επιτήρηση.

    Στην ανακοίνωση της εταιρείας προς το χρηματιστήριο δεν αναφέρθηκε ο λόγος της διακοπής.

    O Χούι Κα Γιαν, ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της προβληματικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων συνελήφθη από την κινεζική αστυνομία αυτόν τον μήνα και είναι υπό παρακολούθηση σε συγκεκριμένη τοποθεσία, αναφέρουν οι πληροφορίες.

    Δεν είναι σαφές γιατί τέθηκε υπό επιτήρηση, ανέφερε το Bloomberg, προσθέτοντας ότι δεν είναι επίσημη κράτηση ή σύλληψη και δεν σημαίνει ότι θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

    Πρόκειται για την πιο πρόσφατη ένδειξη ότι το έπος της πιο υπερχρεωμένης εταιρείας ακινήτων στον κόσμο έχει εισέλθει σε νέα φάση, στην οποία εμπλέκεται πλέον και το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, αφού οι αρχές συνέλαβαν νωρίτερα αυτό το μήνα μέλη του προσωπικού στη μονάδα διαχείρισης περιουσίας και δύο πρώην στελέχη της εταιρείας.

    Παράλληλα, προκύπτουν νέα ερωτήματα σχετικά με την τύχη της Evergrande μετά την αποτυχία του σχεδίου αναδιάρθρωσής της τις τελευταίες ημέρες, που προκάλεσε αναταραχή τις χρηματοπιστωτικές αγορές και αύξησε τον κίνδυνο ρευστοποίησης της.

    Οι τρεις εταιρείες του ομίλου που τέθηκαν σε αναστολή είχαν συνολική χρηματιστηριακή αξία 16,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ (2,1 δισεκατομμύρια δολάρια) την Τετάρτη, από 81,4 δισεκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ πριν από την πρόσφατη επανέναρξη των συναλλαγών τους.

    Οι μετοχές της Evergrande υποχώρησαν κατά 19% στα 0,32 δολάρια Χονγκ Κονγκ την Τετάρτη. Οι τιμές των ομολόγων της εταιρείας σε δολάριο παραμένουν σε δραματικά χαμηλά επίπεδα, κάτω από τα 5 σεντς.

    Διαβάστε ακόμη:

    Evergrande: Υπό αστυνομική επιτήρηση ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρείας

    «Ίχνη» του μεγιστάνα της Evergrande στο αρχοντικό των $112 εκατ. με την πλούσια ιστορία

    CVC: Σκέψεις για πώληση του πλειοψηφικού μεριδίου αλυσίδας νοσοκομείων στην Ινδία



    ΣΧΟΛΙΑ