• Business

    Evergrande: Ο κινεζικός κολοσσός ακινήτων κήρυξε πτώχευση στις ΗΠΑ

    • NewsRoom


    Σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές, δηλαδή σε επίσημη διαδικασία πτώχευσης, αιτείται να εισέλθει η Evergrande, καθώς βαθαίνει η κρίση του real estate στην Κίνα.

    Η υπερχρεωμένη κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Evergrande group κατέθεσε την Πέμπτη αίτηση για προστασία από το κεφάλαιο 15 της πτώχευσης σε αμερικανικό δικαστήριο.

    Με την κατάθεσή της στο πτωχευτικό δικαστήριο του Μανχάταν, η εταιρεία ζήτησε την αναγνώριση των συνομιλιών αναδιάρθρωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Χονγκ Κονγκ, στις Νήσους Κέιμαν και στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

    Ο πιο υπερχρεωμένος κατασκευαστής ακινήτων στον κόσμο αθέτησε το 2021 και ανακοίνωσε τον Μάρτιο ένα υπεράκτιο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης χρέους. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Evergrande έχει ανασταλεί από τον Μάρτιο του 2022.

    Η προστασία της πτώχευσης βάσει του κεφαλαίου 15 επιτρέπει στο αμερικανικό πτωχευτικό δικαστήριο να παρεμβαίνει σε διασυνοριακή υπόθεση αφερεγγυότητας που αφορά ξένες εταιρείες που υφίστανται αναδιάρθρωση από τους πιστωτές. Στόχος του είναι η προστασία των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών και η διευκόλυνση της διάσωσης των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

    Η Tianji Holdings, θυγατρική της Evergrande, και η θυγατρική της Scenery Journey, κατέθεσαν επίσης αίτηση για προστασία βάσει του κεφαλαίου 15 σε πτωχευτικό δικαστήριο του Μανχάταν.

    Διαβάστε επίσης

    Kίνα: Αθέτηση πληρωμών από χρηματοοικονομικό κολοσσό – Φόβοι για ντόμινο

    Evergrande: Πώς ο πρόεδρος της εταιρείας έχασε το 93% του πλούτου του – Από τα 42 δισ. δολ. στα 3 δισ. δολ.

    Evergrande: Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας από την Fitch



    ΣΧΟΛΙΑ