• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Evergrande: Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας από την Fitch

    • Bloomberg

    Hui Ka Yan


    Η Fitch Ratings ανακοίνωσε ότι υποβάθμισε τον κινεζικό όμιλο Evergrande και τις θυγατρικές του Hengda Real Estate Group και Tianji Holding σε ‘RD’ (Restricted Default- Επιλεκτική Χρεοκοπία) από ‘C’,  λόγω της αποτυχίας του να πληρώσει τους τόκους ομολόγων μετά την περίοδο χάριτος ενός μηνός που έληξε τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου.

    Η εξέλιξη σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για την τεράστια αυτοκρατορία των ακινήτων που ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια από τον Hui Ka Yan, ξεκινώντας μία μακράς χρονικής διάρκειας μάχη για το ποιος τελικά θα πληρωθεί από ότι απομένει.

    Αποτελεί επίσης την μεγαλύτερη πρόκληση -μέχρι στιγμής- για την κυβέρνηση της Κίνας και τις προσπάθειές της να αποτρέψει μια κρίση χρέους στον τομέα των ακινήτων, πριν να λάβει ευρύτερες διαστάσεις.

    Η Evergrande, η οποία αποκάλυψε περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικών υποχρεώσεων έως τον Ιούνιο, ανάφερε στις 3 Δεκεμβρίου ότι σχεδιάζει να «εμπλακεί ενεργά» με διεθνείς πιστωτές σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης. Η εταιρεία προκειται να συμπεριλάβει όλες τις διεθνείς υποχρεώσεις της,  κρατικών και εταιρικών ομολόγων, στην αναδιάρθρωση, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Οι κάτοχοι ομολόγων 19,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Evergrande θα κληθούν να δεχτούν τεράστια “κουρέματα” καθώς η εταιρεία αναθεωρεί τον ισολογισμό μαμούθ της χωρίς κρατική διάσωση — μια διαδικασία που υπόσχεται να είναι μακρά, αμφιλεγόμενη και δυνητικά επικίνδυνη για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

    Evergrande unit bonds have tumbled as restructuring nears

    Κλειδί για τους κατόχους ομολόγων αποτελεί το κατά πόσο η εταιρεία μπορεί να επιταχύνει τις πωλήσεις κατοικιών και περιουσιακών στοιχείων.

    Οι αξιωματούχοι της χώρας αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στο θέμα της Evergrande. Ο πρόεδρος του ομίλου Hui Ka Yan δέχθηκε κλήτευση την προηγούμενη εβδομάδα από την κυβέρνηση της νότιας επαρχίας Guangdong όπου εδρεύει, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί με τους πιστωτές σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης.

    Οι αρχές θα στείλουν μια ομάδα εργασίας για να πιέσουν την εταιρεία να διαχειριστεί τους κινδύνους, να ενισχύσει τους εσωτερικούς ελέγχους και να διασφαλίσει την κανονική λειτουργία.

    Evergrande's dollar bonds are close to record lows

    Διαβάστε ακόμη:

    Evergrande: Γιοτ, σπίτια και έργα τέχνης πουλά ο πρόεδρος της εταιρείας για να αποπληρώσει τα χρέη της



    ΣΧΟΛΙΑ