• Business

    ΕΒΕΑ- Δήμος Κηφισιάς στηρίζουν τη νεανική επιχειρηματικότητα


    Σε συνεργασία βρίσκονται ο Δήμος Κηφισιάς με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) για να προωθήσουν τη νεανική επιχειρηματικότητα. Η συμφωνία επισφραγίστηκε με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο φορείς, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο και τον πρόεδρο του EΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο.

    Η ανεργία των νέων κυμαίνεται πάνω από το 50%, και ο Δήμος Κηφισιάς τα τελευταία δύο χρόνια δουλεύει συστηματικά προς τη δημιουργία υποδομών και στήριξης της επιχειρηματικότητας των νέων μέσω διαλέξεων δράσεων και ημερίδων για την ενίσχυσή της. Πρέπει να σημειωθεί πως ο Δήμος Κηφισιάς είναι ο μοναδικός στη χώρα που δουλεύει προς την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και δημιουργία ευκαιριών, όπως τόνισε και ο κύριος Θωμάκος.

    Ο Δήμαρχος δήλωσε πως “με αυτή τη σημαντική συνεργασία ρίχνουμε τον σπόρο της νεανικής επιχειρηματικότητας και ο σπόρος θα βλαστήσει δίνοντας καρπούς, τους καρπούς της νεανικής επιχειρηματικότητας”. Επίσης ζήτησε την υποστήριξη αυτής της ιδέας από τους ενδιαφερόμενους και επεσήμανε πως με αυτές τις δράσεις θα πραγματοποιηθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας και θα χαράξουν έναν πιο αισιόδοξο δρόμο για τη χώρα.

    Από την πλευρά του ΕΒΕΑ ο πρόεδρος του κ.K.Μίχαλος δήλωσε ότι “η προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας είναι ένα μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα μας σήμερα”. Καθώς τα επίπεδα ανεργίας συνεχίζουν να αυξάνονται πάνω από 50%, η χώρα μας αναζητά νέες ιδέες, νέες ευκαιρίες, νέα επιχειρηματικά μοντέλα, προϊόντα και υπηρεσίες. Το ΕΒΕΑ, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρός του, “συνεργάζεται και βοηθά τους νέους για την προώθηση της νεοφυούς και νεανικής επιχειρηματικότητας, με αυτόνομες πρωτοβουλίες αλλά και με την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης” και παράλληλα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υπηρεσιών: τη διάγνωση αναγκών, την παροχή δωρεάν εξατομικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης, προγράμματα επιμόρφωσης, ενημέρωσης και δικτύωσης αλλά και αναζήτησης επενδυτών”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/h-katrakila-ton-celebrities-pou-piastikan-sta-dichtia-ton-narkotikon-mesa-apo-ena-video-5-lepton/59281

     



    ΣΧΟΛΙΑ