• Business

    Ευάγγελος Μαρινάκης: Στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Capital Product με 500 εκατ. δολάρια

    Ευάγγελος Μαρινάκης. Ετών 50. Επικεφαλής Capital Partners


    Η εισηγμένη στην αγορά της Νέας Υόρκης Capital Product Partners έχει θέσει τις βάσεις για να αντλήσει από την αγορά 500 εκατ. δολάρια. Ο βασικός της μέτοχος Ευάγγελος Μαρινάκης επισημαίνει ότι τα κεφάλαια που θα συγκεντρώσει θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη του στόλου της εταιρίας, την αποπληρωμή δανείων ή την επαναγορά μετοχών.

    Η κίνηση της Capital θα πραγματοποιηθεί σε μία εποχή κατά την οποία οι αναλυτές έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με την συνεργασία που έχουν αρκετές ναυτιλιακές μεταφορικές με την Hyundai Merchant Marine (HMM).

    Ο αναλυτής Michael Webber της Wells Fargo περιέκοψε πριν δύο εβδομάδες τη σύσταση του για τη μετοχή της Capital Product σε “market perform” από “outperform” λόγω του φόβου ότι τα προβλήματα στην Hyundai Merchant Marine θα έχουν αντίκτυπο τις μετοχές της Capital Product.

    Η εταιρία του Ευάγγελου Μαρινάκη έχει συνάψει ναυλοσύμφωνα για πέντε πλοία της, με την Hyundai Merchant Marine διάρκειας 12 ετών και με ναύλα σχεδόν 29.400 δολαρίων ημερησίως.

    Σύμφωνα με τον αναλυτή ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξουν προβλήματα με την Hyundai, τα οποία θα επηρεάσουν την ελληνική ναυτιλιακή που εδρεύει στον Πειραιά, ωστόσο, επισημαίνει ότι τα κέρδη των μετόχων της είναι καλυμένα σε μία τέτοια περίπτωση.

    Από την άλλη πλευρά, στο τελευταίο σημείωμα του προς τους πελάτες της Wells Fargo, ο Webber ανέφερε ότι ένα ενδεχόμενο “κούρεμα” κατά 30% στα συμφωνημένα με την ΗΜΜ ναύλα, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα τρέχοντα μερίσματα.

    Βέβαια η περίπτωση της Capital Product δεν είναι η μόνη. Ο Webber έχει μειώσει τις αξιολογήσεις για και για άλλες ναυτιλακές μεταφορικές, όπως οι Teekay Offshore, KNOT Offshore Partners, GasLog Partners και Navios Maritime Partners, καθώς και για τις εταιρίες εταιρίες εξόρυξης πετρελαίου Seadrill Partners και Transocean Partners.

    Σημειώνεται ότι ο Ευάγγελος Μαρινάκης είχε ακολουθήσει επιτυχώς πέρυσι επεκτατική πολιτική για την ισχυροποίηση του στόλου του, ενώ όπως είχε γράψει το mononews.gr σε παλαιότερο άρθρο του, ανάλογα είναι τα σχέδια του και για φέτος.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε ποια στελέχη της HSBC στην Αθήνα ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για την υπόθεση του SWAP του εφοπλιστή Καλογηράτου. Ασφαλιστικά μέτρα στις 11 Απριλίου 

    HSBC 1



    ΣΧΟΛΙΑ