ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
TOP Ships (Ευάγγελος Πιστιόλης): Έκδοση ομολόγων ύψους 5,5 εκατ. δολαρίων και reverse split στις 6/11 με 1 – 10 μετοχές
Συμφωνία χρηματοδότησης με κινεζική εταιρεία leasing έχει συνάψει η ναυτιλιακή Top Ships, του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη, προκειμένου να στηρίξει το πρόγραμμα των νεότευκτων πλοίων της.
Τα κεφάλαια που εξασφάλισε, ύψους 45,8 εκατ. δολαρίων, θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του χωρητικότητας 50,000-dwt, δεξαμενόπλοιου MR Eco California, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Hyundai Mipo Co. της Νοτίου Κορέας και θα παραδοθεί στην εταιρεία το 2019, καθώς και για το χωρητικότητας 50,000-dwt tanker Nord Valiant (κατασκευής 2016).
Ο Ευάγγελος Πιστιόλης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που πετύχαμε αυτή τη συμφωνία με έναν χρηματοδότη υψηλών προδιαγραφών, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά τη χρηματοδότηση του νεότευκτου στόλου μας.”
Σημειώνεται ότι η Top Ships έχει εξασφαλίσει κεφάλαια μέσα από ένα συνδυασμό τραπεζικού δανεισμού και χρηματοδοτικής μίσθωσης για τη χρηματοδότησης μίας σειράς product tankers και suezmax που είχε παραγγείλει στο ναυπηγεία της Hyundai.
H νέα παραγγελία
Ο γνωστός εφοπλιστής συνεχίζει δυναμικά το πρόγραμμα επέκτασης του στόλου του, καθώς προχώρησε πρόσφατα σε μία ακόμη συμφωνία με το ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard (HMD) για την κατασκευή τεσσάρων δεξαμενόπλοιων τύπου MR, για την άλλη ναυτιλιακή του, τη Central Group.
Και τα τέσσερα tankers θα είναι εφοδιασμένα με scrubbers και θα παραδοθούν το 2020 προκειμένου να επωφεληθεί η εταιρεία από την εφαρμογή των νέων κανονισμών του ΙΜΟ για τις εκπομπές θείου.
Τα νέα πλοία, χωρητικότητας 50,000 dwt, ανεβάζουν σε 20 τον αριθμό των tankers υψηλών προδιαγραφών που έχουν παραγγείλει εταιρείες του Ευάγγελου Πιστιόλη σε μονάδες του νοτιοκορεάτικου ομίλου Hyundai Heavy Industries, τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αδ. Λαιμός: Η Unisea μόλις έκανε την πιο φιλόδοξη κίνηση των τελευταίων ετών
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Έλληνες εφοπλιστές έδωσαν «φιλί ζωής» στα ναυπηγεία το 2018
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μ. Τραυλού: H νέα κίνηση της Neptune στην αγορά ξηρού φορτίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- METLEN: Υπογράφει μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας LNG με τη Shell
- Κόλπος: Φόβοι για πιο καταστροφικό πόλεμο σε νέα επίθεση ΗΠΑ – Ισραήλ στο Ιράν
- Γεννήσεις: Από 150.000 στις 65.000 το 2026 – Κάτω από 1,4 εκατ. την επόμενη 20ετία
- Αυξάνονται κατά 2,8% τα κλιμάκια της ΕΑΣ – Η κρίσιμη δίκη και τα σενάρια για μειώσεις κρατήσεων έως 50%
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.