• Ναυτιλία

    Ευ. Πιστιόλης: Νέα συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 45,8 εκατ. δολ. από την Top Ships

    Ευάγγελος Πιστιόλης

    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής Top Ships


    Συμφωνία χρηματοδότησης με κινεζική εταιρεία leasing έχει συνάψει η ναυτιλιακή Top Ships, του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη, προκειμένου να στηρίξει το πρόγραμμα των νεότευκτων πλοίων της.

    Τα κεφάλαια που εξασφάλισε, ύψους 45,8 εκατ. δολαρίων, θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του χωρητικότητας 50,000-dwt, δεξαμενόπλοιου MR Eco California, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Hyundai Mipo Co. της Νοτίου Κορέας και θα παραδοθεί στην εταιρεία το 2019, καθώς και για το χωρητικότητας 50,000-dwt tanker Nord Valiant (κατασκευής 2016).

    Ο Ευάγγελος Πιστιόλης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που πετύχαμε αυτή τη συμφωνία με έναν χρηματοδότη υψηλών προδιαγραφών, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά τη χρηματοδότηση του νεότευκτου στόλου μας.”

    Σημειώνεται ότι η Top Ships έχει εξασφαλίσει κεφάλαια μέσα από ένα συνδυασμό τραπεζικού δανεισμού και χρηματοδοτικής μίσθωσης για τη χρηματοδότησης μίας σειράς product tankers και suezmax που είχε παραγγείλει στο ναυπηγεία της Hyundai.

    H νέα παραγγελία

    Ο γνωστός εφοπλιστής συνεχίζει δυναμικά το πρόγραμμα επέκτασης του στόλου του, καθώς προχώρησε πρόσφατα σε μία ακόμη συμφωνία με το ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard (HMD)  για την κατασκευή τεσσάρων δεξαμενόπλοιων τύπου MR, για την άλλη ναυτιλιακή του, τη Central Group.

    Και τα τέσσερα tankers θα είναι εφοδιασμένα με scrubbers και θα παραδοθούν το 2020 προκειμένου να επωφεληθεί η εταιρεία από την εφαρμογή των νέων κανονισμών του ΙΜΟ για τις εκπομπές θείου.

    Τα νέα πλοία, χωρητικότητας 50,000 dwt, ανεβάζουν σε 20 τον αριθμό των tankers υψηλών προδιαγραφών που έχουν παραγγείλει εταιρείες του Ευάγγελου Πιστιόλη σε μονάδες του νοτιοκορεάτικου ομίλου Hyundai Heavy Industries, τα τελευταία χρόνια.

    Πιστιόλης Top Ships
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου και χημικών προϊόντων “Nord Valiant” της Top Ships είναι χωρητικότητας 49.737-dwt και κατασκευής του έτους 2016

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αδ. Λαιμός: Η Unisea μόλις έκανε την πιο φιλόδοξη κίνηση των τελευταίων ετών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Έλληνες εφοπλιστές έδωσαν «φιλί ζωής» στα ναυπηγεία το 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Μ. Τραυλού: H νέα κίνηση της Neptune στην αγορά ξηρού φορτίου

     



    ΣΧΟΛΙΑ