• Business

    ΕΥ: «Ουδέν σχόλιο» για την Folli Follie

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    «Κλειστά» κρατά τα χαρτιά της η Εrnst & Young (EY) αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει στην υπόθεση της Folli Follie. Ο διεθνής οίκος, ο οποίος ανέλαβε να διενεργήσει οικονομικό έλεγχο στην εταιρεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου σε ερώτηση του mononews.gr για το τι προτίθεται να πράξει μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έφερε στο φως η έρευνα της Alvarez & Marsal για τις δραστηριότητες της Folli Follie στην Ασία αρνήθηκε να σχολιάσει και περιορίστηκε σε ένα «ουδέν σχόλιο».

    Να σημειωθεί πως πληροφορίες της αγοράς θέλουν την ΕΥ να είναι έντονα προβληματισμένη με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα και μάλιστα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αποχώρησής της, όπως έπραξαν σειρά από στελέχη και σύμβουλοι της Folli Follie.

    Είναι βέβαιο ότι η ΕΥ παρακολουθεί πολύ στενά τα όσα συμβαίνουν και αξιολογεί τα δεδομένα που προκύπτουν (απομάκρυνση των ιδρυτών από τη διοίκηση), προτού λάβει τις τελικές αποφάσεις της. Εάν δηλαδή αποχωρήσει ή θα συνεχίσει τον έλεγχο, δημοσιοποιώντας το δικό της πόρισμα.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΕΥ κλήθηκε να διενεργήσει έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία της Folli Follie, αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο με τις αποκαλύψεις του fund QCM για ατασθαλίες από την οικογένεια Κουτσολιούτσου. Ο αρχικός σχεδιασμός, προέβλεπε ότι τα ευρήματα του ελέγχου της ΕΥ θα ανακοινώνονταν ταυτόχρονα με αυτά της Alvarez & Marsal. Κάτι που τελικά δεν τηρήθηκε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Folli Follie: 40% πέφτει σήμερα το ελβετικό ομόλογο που βρίσκεται στο 9% της αξίας του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΔΗΣ: Ήλθε η ώρα του εισαγγελέα για την Folli Follie: Εκεί θα «παιχτεί» η τελευταία σκηνή του δράματος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Folli Follie (το σάπιο μήλο): Το mononews με 250 άρθρα σας είπε όλη την αλήθεια (παρά τις «επιθέσεις» που δεχτήκαμε)



    ΣΧΟΛΙΑ