• Business

    Εστίαση: Πως αντιδρά ο κλάδος στις ανακοινώσεις Μητσοτάκη – Οι φόβοι για την «επόμενη μέρα»

    Γιώργος Καββαθάς


    Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχθηκαν οι επαγγελματίες της εστίασης τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τους κλειστούς χώρους, οι οποίοι από την προσεχή Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

    Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, Γιώργος Καββαθάς επισημαίνει πως παρ’ ότι δεν αποτελεί ιδανική λύση, θα προσφέρει «ανάσες» σε όσους διαθέτουν μόνο εσωτερικούς χώρους, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα μέτρο που αφορά περίπου 17.000 επιχειρήσεις, -περίπου το 22% του κλάδου-, που παραμένει κλειστό για πάνω από οκτώ μήνες. «Εάν διατηρούνταν η απαγόρευση δεν θα μπορούσαν να επιζήσουν γιατί δεν υπάρχουν πλέον μέτρα στήριξης», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Στην άρση της αβεβαιότητας στέκεται ο γενικός διευθυντής της ΕΠΟΕΣ, Γιάννης Λιάρος, λέγοντας πως επιτέλους ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με το καθεστώς λειτουργίας των εσωτερικών χώρων, ύστερα από τα αντικρουόμενα μηνύματα που εκπέμπονταν τα τελευταία 24ώρα. Υπογραμμίζει πάντως πως παραμένει η ανησυχία σχετικά με τον τρόπο που θα ελέγχεται η είσοδος των εμβολιασμένων, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή δυσαρέσκεια των πελατών και επισημαίνει πως αποτελεί ζητούμενο η εφαρμογή να είναι απλή και λειτουργική.

    Τις διευκρινίσεις που αναμένεται να δοθούν σχετικά με το νέο καθεστώς λειτουργίας των εσωτερικών χώρων περιμένουν στον Κύκλο Επαγγελματιών Εστίαση, με την εκπρόσωπό του, Μαρία Μποτονάκη να εκφράζει την απορία της για την απόφαση του πρωθυπουργού, τη στιγμή που όπως λέει, η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων του κλάδου είχαν επιλέξει τους αμιγείς χώρους.

    Σύσσωμοι οι εκπρόσωποι της εστίασης στέκονται στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, προειδοποιώντας για κύμα λουκέτων και μαζικές απολύσεις τους επόμενους μήνες εάν δεν ληφθούν νέα πρόσθετα μέτρα στήριξης. «Τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν υπάρχει κίνηση και αυτή περιορίζεται σε συγκεκριμένες μέρες και μέρη. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα ενοίκια», αναφέρουν μεταξύ άλλων, εκπέμποντας σήμα κινδύνου για το μέλλον του κλάδου, ειδικά από το Φθινόπωρο όταν ο κόσμος αναγκαστικά θα στραφεί στους εσωτερικούς χώρους.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και υγειονομικούς

    Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα ραντεβού για τους εμβολιασμούς εφήβων 15-17 ετών

    Σκρέκας: Η ανακύκλωση στο επίκεντρο με το νέο σχέδιο νόμου για τη διαχείριση αποβλήτων



    ΣΧΟΛΙΑ