• Business

    Estée Lauder: Γιατί προβλέπει οικονομική αδυναμία για το υπόλοιπο του 2024

    • NewsRoom

    Fabrizio Freda, CEO Estee Lauder


    Την πρόβλεψή της για συνέχιση της οικονομικής αδυναμίας και μειωμένα έσοδα για το υπόλοιπο του έτους ανακοίνωσε η Estée Lauder, επικαλούμενη κυρίως τις αλλεπάλληλες προκλήσεις στην αγορά της Κίνας.

    Σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη, η εταιρεία σημείωσε τη συνεχιζόμενη αδυναμία στον τομέα της ομορφιάς στην ηπειρωτική Κίνα κατά το πιο πρόσφατο τρίμηνο, η οποία οφείλεται στην υποτονική εμπιστοσύνη των καταναλωτών και την αδυναμία κατά τη διάρκεια σημαντικών στιγμών αγορών».

    Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε πτώση 6,3% στην έναρξη των διαπραγματεύσεων στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη.

    Η εταιρεία αναμένει μειωμένες πωλήσεις έως και 3% σε σύγκριση με προηγούμενη πρόβλεψη για εύρος από πτώση 1% έως αύξηση 1%, ενώ έχει δεχθεί πλήγμα τους προηγούμενους μήνες στις πωλήσεις και τα κέρδη της καθώς η δραστηριότητα σε καταστήματα αφορολόγητων ειδών στην Ασία έχει συρρικνωθεί.

    Απαισιόδοξες αναθεωρήσεις

    Η ανάκαμψη της Κίνας, ο ρυθμός της οποίας δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες αναλυτών και αγοράς έχει οδηγήσει σε αρκετές απαισιόδοξες αναθεωρήσεις για το outlook της εταιρείας.

    Ωστόσο, τα έσοδα στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών κυρίως στην Κίνα φάνηκε να έχουν γυρίσει μια πολυαναμενόμενη στροφή, με τις πωλήσεις να αυξάνονται με «ισχυρό διψήφιο ποσοστό».

    Η ιδιοκτήτρια εταιρεία των εμπορικών σημάτων Ordinary και Clinique δήλωσε επίσης ότι οι πωλήσεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά παρέμειναν αμετάβλητες το γ’ τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μεγαλύτερη ανάκαμψη.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένεται να απολύσει το 3% με 5% του δυναμικού της, με στόχο να προσθέσει επιπλέον μεταξύ 1,1 και 1,4 δισ. δολαρίων σε λειτουργικά κέρδη.

    Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 3.000 από 62.000 εργαζόμενους.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία διαχειρίζεται μερικά από τα πιο επιτυχημένα brand, στον χώρο της ομορφιάς και της περιποίησης, όπως το Ordinary το Clinique.

    Διαβάστε επίσης: 

    Καρκινογόνος ουσία σε καλλυντικά των Clinique, Clearasil και Proactiv – Τι λένε καθηγητές Δερματολογίας

    Estée Lauder Hellas: Σε πορεία αλλαγής, μετασχηματισμού και ανάπτυξης

    CVS Health: Έχασε τις προβλέψεις για κέρδη και έσοδα



    ΣΧΟΛΙΑ