ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων στο πλαίσιο του προγράμματος «Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, υποβλήθηκαν 427 προτάσεις με Δημόσια Δαπάνη 178.562.156,35€ και Προϋπολογισμό 237.367.328,14€. Η διαδικασία αξιολόγησης θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.
Οι 183 αιτήσεις χρηματοδότησης αφορούν σε συνεργατικά έργα από ομάδες επιχειρήσεων, ενώ οι υπόλοιπες 244 υποβλήθηκαν από μεμονωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Συνολικά υπέβαλαν συμμετοχή 565 διαφορετικές επιχειρήσεις.
Βασικός στόχος του προγράμματος «Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις» είναι η δημιουργία νέων θέσεων ερευνητικού και επιστημονικού/τεχνικού προσωπικού μέσω της υποστήριξης της έρευνας, προώθησης της καινοτομίας και ενίσχυσης της δικτύωσης των επιχειρήσεων.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στη Δράση «Ερευνώ-Καινοτομώ» που έχει συνολικό προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια ευρώ και στοχεύει στην ενίσχυση της έρευνας, μέσω της διασύνδεσης μεταξύ επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων, ώστε να αναδειχθούν καινοτόμα προϊόντα που θα βοηθήσουν στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Διαβάστε επίσης:
ΑΑΔΕ: Σε εφαρμογή το ψηφιακό δελτίο αποστολής
Χρηματιστήριο: Βγάζει αντίδραση, focus στη ΔΕΗ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ακυρώσεις πτήσεων, άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ: σφοδρή χειμερινή καταιγίδα σαρώνει τις ΗΠΑ
- Ουκρανία: Περίπου 1.700 πολυκατοικίες στο Κίεβο παραμένουν χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα
- Μητσοτάκης: Η Ευρώπη οφείλει να είναι ενωμένη και με διαύλους συνεργασίας με τις ΗΠΑ, ακόμη και σε περιόδους έντασης – Επιδιώκουμε ενεργό ρόλο στη Γάζα
- Γλυφάδα: 80χρονος εντοπίστηκε μαχαιρωμένος θανάσιμα – Συνελήφθη ο γιος του ως δράστης