ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οπως γνωστοποίησε ο νέος επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, με υπουργική απόφαση αίρονται οι περιορισμοί στις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Αναμένεται η δημοσίευση στο ΦΕΚ για να τεθεί σε ισχύ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εισήγησή του στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΚ θα είναι να παραταθεί η απαγόρευση short selling για τους τραπεζικούς τίτλους τουλάχιστον, έως τις 20 Δεκεμβρίου.
Ο ίδιος υποστήριξε, ότι σε συνεργασία με το χρηματιστήριο, θα δοθούν κίνητρα για την εισαγωγή νέων εταιρειών στο χρηματιστήριο. Πρέπει να φανεί, όπως είπε, ο πραγματικός ρόλος του ΧΑ, που είναι η τροφοδότηση της πραγματικής οικονομίας. Σχεδιάζεται μάλιστα η οργάνωση, σε συνεργασία πάντα με το Χρηματιστήριο Αθηνών, της αγοράς εταιρικών ομολόγων.
Σύμφωνα με τον κο Γκότση πρέπει η ελληνική κεφαλαιαγορά να γίνει ανταγωνιστικότερη έναντι των διεθνών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι κάνουν οι κληρονόμοι των Φιλίππου (ΦΑΓΕ): Οι business, οι ζημιές και οι δύο ταχύτητες σε Ελλάδα και εξωτερικό
- Ακύρωση-σοκ για το μοναδικό πρόστιμο στην τεχνητή νοημοσύνη: Το νομικό κενό που επιτρέπει στην OpenAI να εκμεταλλεύεται χωρίς έλεγχο τα δεδομένα μας
- Πλειστηριασμοί: Το «χρυσό φιλέτο» της Λ. Αθηνών, τα ξενοδοχεία και το σφυρί του Ι. Μαρούλη στην Κεφαλονιά
- Ο «ασυμβίβαστος» Γιώργος Σαλονίκης, η φιλία με τον Κόκκαλη, ο Ολυμπιακός και η ΕΥΔΑΠ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.