• Business

    Έρχεται στην Αθήνα ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος


    Έτοιμος να επιστρέψει στην Αθήνα εμφανίζεται να είναι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Τουλάχιστον αυτήν την αίσθηση έχουν αποκομίσει ορισμένοι από τους πολύ λίγους που εξακολουθούν να διατηρούν δίαυλο επικοινωνίας με τον ιδρυτή, βασικό μέτοχο και πρόεδρο των Folli Follie.

    Καθώς λέγεται, η επιστροφή Κουτσολιούτσου από το Χονγκ Κονγκ, όπου βρίσκεται πριν ακόμη ξεσπάσει η σκανδαλώδης υπόθεση, αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή ή το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

    Αν όντως συμβεί αυτό και δεν υπάρξει κάποιος άλλος αστάθμητος παράγοντας που θα αναβάλει το ταξίδι της επιστροφής, τότε οι εξελίξεις με φόντο τα Folli μπορεί να μπουν σε μια νέα φάση, κομβικής σημασίας. Διότι δε χωρά αμφιβολία ότι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος έχει πολλαπλάσια εμβέλεια στην αγορά απ’ ό,τι ο γιός του Τζώρτζης, διευθύνων σύμβουλος του επιχειρηματικού ομίλου, ο οποίος είναι το πρώτο μέλος της οικογένειας που γύρισε στην Αθήνα πριν από δύο εβδομάδες.

    Σε αντίθεση με το γιό του, του οποίου η συμπεριφορά χαρακτηρίζεται από εγωκεντρισμό και έπαρση, όπως του καταμαρτυρούν πολλοί, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος έχει τη δυνατότητα να κάνει πιο ουσιώδεις και συνάμα καθοριστικές κινήσεις, κατά την άποψη εκείνων που τον γνωρίζουν καλύτερα. Μένει βεβαίως όλα αυτά να αποτυπωθούν και στην πράξη, αφού μέχρι τώρα ο ιστορικός ηγέτης των Folli δεν έχει αναλάβει κάποια προσωπική πρωτοβουλία. Τουλάχιστον επίσημα, γιατί στο παρασκήνιο είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι έχει ενεργοποιηθεί. Άγνωστο όμως με ποια στόχευση.

    Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι ο παράγοντας Κίνα, που λογίζεται μέχρι τώρα ως η πέτρα του σκανδάλου της υπόθεσης των Folli, τυγχάνει των αποκλειστικών χειρισμών του Δημήτρη Κουτσολιούτσου. Το ίδιο συμβαίνει και τα «μικρά μυστικά» της στρατηγικής συμμαχίας με τη Fosun, αλλά και με άλλες παραμέτρους της ελληνικής εταιρείας, στην οποία ο ιδρυτής κρατάει το σπουδαιότερο «πακέτο» του 34,3% των μετοχών, μετά και από τις τελευταίες αγορές για λογαριασμό του.

    Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι αν ερχόμενος στην Αθήνα ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος μπορεί να αντιστρέψει το όλο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την εταιρεία. Κυρίως σε επίπεδο αξιοπιστίας και ενώ είναι ακόμη άγνωστο το τι μπορεί να αποκαλύψει ο ανεξάρτητος έλεγχος, που μάλλον θα τραβήξει σε μάκρος.

    Ο 75χρονος πρόεδρος των Folli συνηθίζει να παραμένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο Χόνγκ Κόνγκ, όπου εδώ και χρόνια έχει ιδιόκτητο διαμέρισμα. Όταν δημοσιοποιήθηκε η έκθεση-ρουκέτα από QCM Fund, ο Κουτσολιούτσος ήταν εκεί και έπειτα από λίγες μέρες κατέφθασαν στο ίδιο «ασφαλές καταφύγιο» η σύζυγός του Καίτη, αντιπρόεδρος της εταιρείας, και ο γιός τους Τζώρτζης.

    Η με δόσεις επιστροφή της οικογένειας στη Αθήνα είναι ένα από τα πολλά μυστήρια της πρωτόγνωρης αυτής υπόθεσης….

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα δύο ομόλογα των 379,5 εκατ. ευρώ που μπορεί να δώσουν τη «χαριστική βολή» στα Folli Follie

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το CVC Capital «χτυπάει» τώρα και στην περιφέρεια: Νέα deal εξαγοράς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ζημιές 58,6 εκατ. ευρώ μετράει η Fosun μετά από επτά χρόνια στη Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ