• Business

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Συνεδρίασε στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Επιτροπή του IOSCO

    • NewsRoom
    Βασιλική Λαζαράκου, πρόεδρoς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

    Βασιλική Λαζαράκου, πρόεδρoς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς


    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διοργάνωσε σήμερα, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα, τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Επιτροπής (ΙOSCO ERC), του Διεθνούς Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς (IOSCO).

    Στη διάρκειά της συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα για την ευρωπαϊκή περιφέρεια αλλά και το διεθνές περιβάλλον, όπως η βιώσιμη χρηματοδότηση, οι εθνικές πρωτοβουλίες για την προστασία των ιδιωτών επενδυτών, το fintech και τα κρυπτονομίσματα.

    Το IOSCO ERC, το οποίο έχει 52 τακτικά μέλη, είναι μία από τις τέσσερις περιφερειακές επιτροπές του IOSCO και επικεντρώνει τις εργασίες της σε ζητήματα κεφαλαιαγοράς στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο.

    Ο κ. Jean-Paul Servais, πρόεδρος του IOSCO ERC και πρόεδρος της FSMA Βελγίου δήλωσε τα εξής: «Περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα για να συζητήσουν τις παγκόσμιες εξελίξεις σε βασικούς τομείς όπως η βιώσιμη χρηματοδότηση, Fintech και τα κρυπτονομίσματα καθώς και τη σημασία τους για την προστασία των επενδυτών και την ακεραιότητα των αγορών στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο. Αυτές οι συζητήσεις θα παράσχουν πολύτιμη ανατροφοδότηση στο παγκόσμιο έργο που συντονίζει ο IOSCO».

    Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κυρία Βασιλική Λαζαράκου ευχαρίστησε τα μέλη του IOSCO ERC για την ευρεία εκπροσώπησή τους στη συνάντηση της Αθήνας και επισήμανε την αξία των συζητήσεων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τις εποπτικές αρχές της κεφαλαιαγοράς όπως τα κρυπτονομίσματα και θέματα σχετικά με την προστασία των καταναλωτών, καθώς και τον κεντρικό ρόλο του IOSCO ERC για τον συντονισμό μεταξύ των αρχών και την επίτευξη διεθνούς συνεργασίας για τα θέματα αυτά.

    Διαβάστε επίσης

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έρευνα στην αγορά απορρυπαντικών ρούχων, γάλακτος, τυριού και γιαουρτιού



    ΣΧΟΛΙΑ