• Business

    Επενδύσεις 2 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη από τη συγχώνευση Union Optic και Shamir Optical

    • NewsRoom

    Ο Σάμυ Βερσάνο, Γενικός Διευθυντής της Union Optic


    Σε επενδύσεις συνολικού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ προχωρά η «Union Optic», που συγχωνεύτηκε πρόσφατα με την ισραηλινή «Shamir Optical». Οι επενδύσεις θα αφορούν αποκλειστικά στον διπλασιασμό της έκτασης του κέντρου παραγωγής της εταιρείας στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου (ΒΙΠΕ). Στόχος είναι η έκταση της μονάδας παραγωγής να φτάσει τα 3.600 τ.μ. και η παραγωγή της να αυξηθεί σε 100 χιλιάδες φακούς μηνιαίως, από 50 χιλιάδες που είναι σήμερα.

    Η Shamir Optical απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας οπτικών, που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, όπως διευκρίνισε ο γενικός διευθυντής της ελληνικής επιχείρησης, Σάμυ Βερσάνο, χωρίς ωστόσο να καταστήσει συγκεκριμένο το ακριβές ποσοστό αλλά και το ποσό της αγοράς.

    Το επενδυτικό πλάνο

    Ο κ. Βερσάνο συμπλήρωσε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2019, ενώ η επέκταση αναμένεται να ανοίξει, σε πρώτη φάση, 50 νέες θέσεις εργασίας.

    «Στόχος μας είναι αφενός μεν να καλυφθεί η ελληνική αγορά με τα προϊόντα της ισραηλινής εταιρείας, αφετέρου δε να καταστεί η Θεσσαλονίκη το Κέντρο Παραγωγής για την Shamir Optical σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη».

    Οι Shamir και Union Optic αποφάσισαν, στα πλαίσια της συγχώνευσης, να μοιραστούν τους οικονομικούς και τεχνολογικούς πόρους, με σκοπό να πετύχουν το καλύτερο δυνατό της απόδοσής τους, στην κατηγορία των προϊόντων τους. Έτσι, ήδη από τις αρχές του τρέχοντος μήνα, η Union Optic προσφέρει μια ευρεία γκάμα φακών, σχεδιασμένων από τη Shamir, διατηρώντας, παρ’όλα αυτά, τις τρέχουσες εγκαταστάσεις παραγωγής της.

    Ενθουσιασμένος για τη νέα συνεργασία στην Ελλάδα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Shamir Optical Ind, Yagen Moshe, συμπληρώνοντας: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με έναν ηγέτη της αγοράς και μια εταιρεία με ισχυρή ιστορία».

    Λίγα στοιχεία για τις εταιρείες

    Σημειώνεται ότι η Union Optic ιδρύθηκε το 1912 ως εμπορική εταιρεία στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε με την παραγωγή οφθαλμικών φακών το 1980 και σήμερα είναι ο ηγέτης της ελληνικής και της κυπριακής αγοράς με τρεις κατασκευαστικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και 150 εργαζόμενους.

    Η Shamir Optical, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ιδρύθηκε το 1972 στο Ισραήλ και είναι ανάμεσα στους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές υψηλής ποιότητας πολυεστιακών και μονοεστιακών φακών, καθώς και μητρών. Με 17 εργοστάσια σε 40 χώρες, είναι επίσης μέλος του ομίλου EssilorLuxottica, που αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της βιομηχανίας οπτικών, με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 15 δισ. ευρώ και πάνω από 150.000 εργαζόμενους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μινέρβα: Πτωτική τάση για τις πωλήσεις αλλά σταθερές επενδύσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιστωτική γραμμή «ανάσα» για την Debenhams της Sports Direct

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σάμυ Βερσάνο (Union Optic): Γιατί η «Ferrari» των οπτικών επέλεξε την Ελλάδα για την ανάπτυξή της στην Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ