Business

EOS Capital: Επένδυσε €4,5 εκατ. στην Obrela Security Industries

  • NewsRoom
Ταμβακάκης

Aπόστολος Ταμβακάκης. Τραπεζίτης. CEO EOS CAPITAL


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τέταρτη επένδυση του EOS Hellenic Renaissance Fund, που διαχειρίζεται η EOS Capital Partners με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη, στην εταιρεία Κυβερνοασφάλειας (Cyber Security) Obrela Security Industries.

Η επένδυση αυτή ύψους €4,5 εκατ. πραγματοποιήθηκε μέσω αύξησης κεφαλαίου και το Fund κατέχει πλέον μειοψηφικό ποσοστό στον όμιλο της Obrela.

Η Obrela Security Industries ιδρύθηκε το 2009 στην Αθήνα από τους Γεώργιο Πατσή και Γεώργιο Δάγλα, διευθύνεται από τον πρώτο και δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών Kυβερνοασφαλειας (Cyber Security Services) με πελάτες από όλους τους κλάδους της οικονομίας σε περισσότερες από 8 χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κύπρο, Ιορδανία, Φιλιππίνες).

Το επιχειρησιακό κέντρο και το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) της εταιρείας βρίσκεται στην Αθήνα απασχολώντας περισσότερα από 50 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό διατηρώντας επίσης δυναμική παρουσία στο Λονδίνο και στο Ντουμπάι για την προώθηση των υπηρεσιών και εξυπηρέτηση των διεθνών πελατών της οι οποίοι συνεισφέρουν πάνω από το 80% των πωλήσεων.

H Obrela Security Industries στην δεκαετή της πορεία και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια πέτυχε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης και κερδοφορίας με μηδενικό δανεισμό διατηρώντας παράλληλα υψηλά επίπεδα ρευστότητας. Συγκεκριμένα την τελευταία τριετία τόσο οι πωλήσεις όσο και η κερδοφορία της εταιρείας τριπλασιάστηκαν κερδίζοντας σημαντικά συμβόλαια με μεγάλους πελάτες/εταιρείες σε ανταγωνιστικές διεθνείς αγορές όπως της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Για το 2020 η κερδοφορία της εταιρείας σε επίπεδο EBITDA αναμένεται να κυμανθεί περίπου στα €2.0 εκ. Η εταιρεία έχει λάβει επίσης σημαντικές διεθνείς διακρίσεις στον χώρο των υπηρεσιών Κυβερνοασφάλειας (“European Noteable MSS Vendor_Gartner 2019”, “Editor’s Choice MDR Award in Cyber Defense Magazine’s_Cyber Defense Global Awards 2018”) και πιστοποιήσεις ISO για τις υπηρεσίες και τη δομή λειτουργείας της.

Με τη συνεισφορά των κεφαλαίων της EOS θα ενισχυθεί περαιτέρω το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας σε Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D) που σχετίζεται κυρίως με το καινοτόμο λογισμικό της Obrela,“THE SWORDFISH PLATFORM”, θα αναπτυχθεί σημαντικά το τμήμα πωλήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό με την αναγκαία στελέχωση από ομάδες μηχανικών σε επίπεδο pre και aftersales και θα διατεθούν αναγκαίοι πόροι για την αποτελεσματικότερη προώθηση των υπηρεσιών της εταιρείας μέσω της ενίσχυσης του τμήματος marketing. Σημειώνεται ότι η Obrela Security Industries δραστηριοποιείται στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του Managed Detection and Response Services (MDR), με ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 20%, οι οποίοι αναμένεται να επιταχυνθούν στην μετάCovid εποχή λόγω της επιτακτικής ανάγκης για Κυβερνοασφάλεια στα νέα μοντέλα τηλεργασίας που δοκιμάζουν οι επιχειρήσεις. Η συγκεκριμένη αγορά των MDR Services αποτελεί το δυναμικότερο υποκλάδο της παγκόσμιας αγοράς των Cyber Security Services (συνολικό μέγεθος $64 δις για το έτος 2020 σύμφωνα με την Gartner).

Σχετικά με την EOS Capital Partners:

H EOS Capital Partners Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε, το μεγαλύτερο ελληνικό Private Equity στην Ελλάδα, εστιάζει σε αναπτυξιακές επενδύσεις σε υγιείς μικρομεσαίες εταιρείες στην Ελλάδα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ακρογωνιαίος λίθος για τη δημιουργία του EHRF, ήταν η συμμετοχή του στο πρόγραμμα Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund), το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Κράτους και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και δημιουργήθηκε με απώτερο σκοπό την επιτάχυνση της εξέλιξης του τομέα κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Πηγές EOS Capital στο mononews: «Η Agrifreda ήταν μόνο η αρχή– Σχεδιάζουμε άλλες 4 με 6 νέες επενδύσεις μέχρι το 2021»

Η EOS Capital επενδύει στην Agrifreda

Αυτοί είναι οι 4 πιο επιδραστικοί Έλληνες fund managersΣΧΟΛΙΑ