• Business

    Πηγές EOS Capital στο mononews: «Η Agrifreda ήταν μόνο η αρχή– Σχεδιάζουμε άλλες 4 με 6 νέες επενδύσεις μέχρι το 2021»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Aπόστολος Ταμβακάκης. Τραπεζίτης. CEO EOS CAPITAL


    Νέες επενδύσεις σε δυναμικές επιχειρήσεις με σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, όπως η Agrifreda προτίθεται να υλοποιήσει η EOS Capital Partners, της οποίας ηγείται ο Απόστολος Ταμβακάκης.

    Πηγές του fund μιλώντας στο mononews.gr δηλώνουν πως η είσοδος στην βορειοελλαδίτικη βιομηχανία τροφίμων του Γιάννη Σινιόσογλου ήταν η αρχή, ενός κύκλου επενδύσεων που έχουν δρομολογηθεί από τη διοικητική ομάδα, με βασικό στόχο την απόκτηση μειοψηφικών ποσοστών σε τέσσερις με έξι εταιρείες μέχρι το τέλος του 2021.

    Δεν αποκλείεται πάντως σε κάποιες περιπτώσεις και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις να αποκτηθεί και πλειοψηφικό ποσοστό. Στο «ραντάρ» της EOS Capital, βρίσκονται ήδη μια σειρά από εταιρείες, από τους χώρους των τροφίμων, της τεχνολογίας και ευρύτερα της βιομηχανίας, οι οποίες έχουν τις προοπτικές και τις δυνατότητες να μεγαλώσουν το αποτύπωμά τους, εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

    «Υπάρχουν πολλές καλές μικρομεσαίες εταιρείες, οι οποίες με την κατάλληλη στήριξη μπορούν να πετύχουν σημαντικά πράγματα», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της EOS, σημειώνοντας πως παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική επιχειρηματικότητα υπάρχουν αξιόλογες προσπάθειες που όχι μόνο αντέχουν, άλλα εντυπωσιάζουν με τις επιδόσεις τους.

    «Γιατί επενδύσαμε στην Agrifreda»

    Μια από αυτές ήταν και η Agrifreda, την οποία η EOS «πολιορκούσε» επί περίπου 18 μήνες! Πρόκειται, όπως λένε, για χαμηλού προφίλ επιχείρηση, η οποία όμως είναι από τις πιο κερδοφόρες στην Ελλάδα ενώ αυτή τη στιγμή διαθέτει πάνω από 10 εκατ. ευρώ στο ταμείο της!

    Με την κεφαλαιακή ενίσχυση που προσφέρει η EOS Capital αλλά και την τεχνογνωσία σε θέματα μάνατζμεντ, κουλτούρας, εταιρικής διακυβέρνησης και αλλού, η εταιρεία θα μπορέσει να υλοποιήσει μια σειρά από επενδύσεις, οι οποίες θα ενδυναμώσουν την παραγωγική και αποθηκευτική ικανότητά της. Συνολικά, μέσα στην επόμενη τριετία αναμένεται να δαπανηθούν περίπου 17 με 18 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μεταξύ άλλων νέων αποθηκευτικών χώρων για τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά αλλά και ενός logistics center στην Αττική, δυο υποδομές που θα αυξήσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά της.

    Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και εξαγορές στο εξωτερικό καθώς τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες λόγω της οικονομικής συγκυρία. Την ίδια ώρα, οι εξαγωγές θα βρεθούν στο επίκεντρο καθώς στόχος είναι να διπλασιασθούν και να φθάσουν στο 20% του κύκλου εργασιών από 10% που είναι σήμερα. Συνολικά, επιδίωξη των νέων μετόχων είναι να διατηρηθούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, με τους οποίος «τρέχει» η Agrifreda εδώ και μερικά χρόνια και την επόμενη πενταετία, οι οποίοι σε ετήσια βάση ξεπερνούν το 15%.

    Με βάση τη συμφωνία των δυο πλευρών, στέλεχος της EOS αναμένεται να τοποθετηθεί μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Agrifreda. Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, το ποσοστό που απέκτησε η EOS Capital στο μετοχικό κεφάλαιο της Agrifreda ανέρχεται σε 20%.

    H EOS Capital Partners διαχειρίζεται κεφαλαία ύψους περίπου 120 εκατ. ευρώ (EOS Hellenic Renaissance Fund – “EHRF”) και  εστιάζει σε αναπτυξιακές επενδύσεις σε υγιείς μικρομεσαίες εταιρείες στην Ελλάδα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει δυο επενδύσεις. Η πρώτη ύψους 5 εκατ. ευρώ, έγινε στη Μινέρβα Ελαιουργική, ενώ η δεύτερη στην εταιρεία αθλητικών ειδών Κόσμος Σπορ ύψους 10,5 εκατ. ευρώ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ