• Business

    Έντονο παρασκήνιο για την διαδοχή στον Ελλάκτωρα: Στο Λονδίνο το Change4Ellaktor


    Στο Λονδίνο τις προηγούμενες ημέρες δεν βρέθηκε μόνον ο Πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας, αλλά συμπτωματικά και στελέχη – κλειδιά της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor, των αδελφών Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτυπο roadshow που πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής τη Rothchild έφερε το KILO Group – την πλευρά Καλλιτσάντση και τους συμμάχους της – σε επαφή με σημαντικό αριθμό funds, αρκετά από τα οποία μέτοχοι της Ελλάκτωρ. Ισχυρή παρακαταθήκη στις επαφές αυτές αποτελεί η παρουσία του Γ. Προβόπουλου στο σχήμα της Change4Ellaktor, αλλά και οι επαφές που όλο αυτό το διάστημα είχε αναπτύξει ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης με τους ξένους fund managers και επενδυτικά κεφάλαια.

     Η μάχη των εξουσιοδοτήσεων είναι σκληρή και δίνεται ψήφο – ψήφο.

    Άρχισαν οι προσωπικές διενέξεις

    Είναι πλέον βέβαιο ότι η γενική συνέλευση της Παρασκευής οδεύει προς αναβολή. Όπως ορίζει η νομοθεσία η Γ.Σ. μπορεί να αναβληθεί και να συγκληθεί εκ νέου εντός 30 ημερών, άρα η τελική αναμέτρηση μπορεί να μετατεθεί στα τέλη Ιουλίου.

    Το θέμα είναι ότι μέχρι τότε η σύγκρουση των δύο στρατοπέδων μπορεί να προσλάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο. 

    Ήδη ο Δ. Κούτρας επετέθη στον πρώην Διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο, τον οποίο προτείνει η πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση για τη θέση του προέδρου σε νέο ΔΣ, με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου στο Bloomberg. 

    Ανάλογα σκληρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποιεί η κάθε πλευρά για την απέναντι. 

    Ήδη ορισμένα funds (πχ Horizon) ανησυχούν για την ένταση της σύγκρουσης και ζητούν να πέσουν οι τόνοι και να επιχειρηθεί στο διάστημα του ενός μηνός που θα δοθεί αναβολή να βρεθεί συμβιβαστική λύση, αν είναι δυνατόν.

    Σήμερα Πέμπτη, πάντως, θα συνεδριάσει το δ.σ. της Ελλάκτωρ και θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων το αίτημα της αναβολής. 

    Αύριο μεσημέρι, σε κάθε περίπτωση, όλοι θα βρεθούν στον ίδιο χώρο (η γ.σ. πρέπει να συγκληθεί για να κατατεθεί το αίτημα). Το σκηνικό θα είναι μοναδικό.



    ΣΧΟΛΙΑ