• Business

    Εννέα «μνηστήρες» για το έργο της απλούστευσης των διαδικασιών στο δημόσιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    MyHealth app: Διευρύνεται η εφαρμογή - Διαθέσιμες όλες οι συνταγές και τα παραπεμπτικά

    Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης


    Εννέα εταιρείες (κυρίως παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών) και η Wind η οποία εισέρχεται στα έργα Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) κατέθεσαν προσφορά για το έργο παροχής Υπηρεσιών Συμβουλευτικής και Επιστημονικής Υποστήριξης για το Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ) συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 13,142 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

    Ειδικότερα πρόκειται για τις εταιρείες: Cosmos Business Systems, Diadikasia Business Consulting, European Profiles, Grant Thornton, KPMG, Planet, PriceWaterHouseCoopers, Wind και Ernst and Young.

    Το έργο θα εκτελεστεί με συμφωνίες πλαίσιο (με έως 8 φορείς όπως ορίζεται) και αφορά την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών επιστημονικών υπηρεσιών για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την υποστήριξη της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας, μέσα από την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων δημοσίων υπηρεσιών και την απελευθέρωση των κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων από περιττές και παρωχημένες γραφειοκρατικές διατυπώσεις.

    Το αντικείμενο των συμφωνιών – πλαισίου αφορά αναλυτικότερα στην παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών και επιστημονικών υπηρεσιών προς τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών για δυο Θεματικές Περιοχές:

    Η πρώτη καλύπτει έργα τα οποία αντιστοιχούν στους τομείς πολιτικής που θέτει κατά προτεραιότητα η Γενική Γραμματεία στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών και βάσει των οποίων υπογράφει Προγραμματικές Συμφωνίες ή Μνημόνια Συνεργασίας με τους κατά περίπτωση αρμόδιους φορείς πολιτικής.

    Η δεύτερη Θεματική Περιοχή θα επικεντρωθεί στην ποσοτική αποτύπωση των υφιστάμενων ή απλουστευμένων διαδικασιών ώστε να συμβαδίζει με την πολιτική για το Παρατηρητήριο της Γραφειοκρατίας. Οι μετρήσεις διοικητικών βαρών θα γίνουν με συγκεκριμένη μεθοδολογία, κοινής ευρωπαϊκής αποδοχής, η οποία αποτελεί και το βασικό εργαλείο ποσοτικής αποτίμησης που χρησιμοποιεί η ελληνική δημόσια διοίκηση κατά τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία (Impact Assessment).

    Διαβάστε επίσης:

    Λευκές Περιοχές: 160.869 νοικοκυριά σε 4.079 οικισμούς αποκτούν δωρεάν τηλεοπτική κάλυψη

    Μάχη Τσαμάζ (ΟΤΕ), Φέσσα (Unisystems) και Μανωλόπουλου (Space Hellas) για το έργο των νέων ταυτοτήτων, προϋπολογισμού 515 εκατ. ευρώ

    Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Πώς κατανέμονται τα 520 εκατ. του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ