• Ενέργεια

    WSJ: Νέα περικοπή κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα εξετάζει ο OPEC+

    • NewsRoom
    Haitham al-Ghais, γγ του OPEC

    Haitham al-Ghais, γγ του OPEC


    Nέα περικοπή στην παραγωγή αργού ύψους ώς και 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα εξετάζει ο OPEC+ , ανέφεραν αξιωματούχοι στη WSJ την Τετάρτη.

    Η κίνηση μπορεί να ανακοινωθεί την Πέμπτη σε ψηφιακή συνάντηση του πετρελαϊκού καρτέλ, μετά την ακύρωση της αρχικά προγραμματισμένης συνάντησης για το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

    H Σαουδική Αραβία φέρεται να είναι υπέρμαχος μιας νέας περικοπές, ενώ οι αφρικανικές χώρες αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τάσσονται κατά.

    Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο, ο OPEC+ μείωσε απροσδόκητα τις ποσοστώσεις κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα. Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, de facto ηγέτες του ομίλου, μείωσαν περαιτέρω την δική τους παραγωγή αυτό το καλοκαίρι, εν μέσω διαφωνιών με τις χώρες της Αφρικής.

    Τώρα, αναφέρει η Wall Street Journal, το Ριάντ πιέζει για περαιτέρω περικοπές έως και 1 εκατομμυρίου βαρελιών ημερησίως στη συνάντηση του καρτέλ που έχει προγραμματιστεί τώρα για την Πέμπτη.

    Το πετρέλαιο αυξήθηκε σήμερα καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα τελευταία νέα. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι μια πρόσθετη μείωση θα ωθούσε περαιτέρω τις τιμές προς τα πάνω, εν μέσω καλύτερης από την αναμενόμενη αύξηση της προσφοράς στις ΗΠΑ και επιβράδυνσης του ρυθμού ζήτησης στην Ευρώπη και σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανακοίνωση «Έλενα Βενιζέλου» για τη θέρμανση μετά την απομάκρυνση της διοικήτριας – «Τοποθετήθηκαν θερμαντικά σώματα»

    ΟΗΕ: Το Ισραήλ απορρίπτει τις εκκλήσεις για οριστική κατάπαυση του πυρός

    Ρωσία: Οι ξένοι επισκέπτες θα υπογράφουν «συμφωνία πίστης»



    ΣΧΟΛΙΑ