ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την Τελική Επενδυτική Απόφαση (FID) για την κατασκευή του πλωτού Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) Αλεξανδρούπολης, που έλαβε σήμερα η εταιρεία που αναπτύσσει το έργο, χαιρέτισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.
Ειδικότερα, μέσω Twitter, ο πρέσβης Πάιατ εξέφρασε τα συγχαρητήρια του και χαρακτήρισε την Απόφαση «ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την ενεργειακή ασφάλεια και το κλίμα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».
Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εταιρεία Gastrade που αναπτύσσει το έργο, ανακοίνωσε ότι ελήφθη σήμερα η Τελική Επενδυτική Απόφαση (FID) για την κατασκευή του πλωτού Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) Αλεξανδρούπολης.
Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας ενέκρινε ομόφωνα ότι όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την υλοποίηση του έργου έχουν εξασφαλισθεί και το έργο προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.
Η λήψη της FID αποτελεί το τελευταίο αλλά πιο σημαντικό βήμα για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πιερρακάκης: Στρατηγική νίκη για την Ελλάδα και θεσμική ωρίμανση για την Ευρώπη η ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής
- Βουλγαρία: Εντάσσεται στο ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2026
- Ryanair κατά Φον ντερ Λάιεν: «Να παραιτηθεί αν δεν μπορεί να προστατέψει τα αεροπορικά ταξίδια στην ΕΕ»
- Will Somerindyke: Ο πρώην έμπορος όπλων που θέλει να γίνει ο Elon Musk της αμυντικής βιομηχανίας
