• Ενέργεια

    Τι φέρνει η συνεργασία ΔΕΗ – ΙΚΕΑ για την προώθηση πράσινης ενέργειας

    ΔΕH-ΑΜΚ: Τα 9 ευρώ δείχνει το υπερβάλλον ενδιαφέρον- Πώς επενδύονται 9,3 δισ.

    Γιώργος Στάσσης, ΔΕΗ


    Μια συνεργασία με σημαντικές προοπτικές πραγματοποίησε η ΔΕΗ με την ΙΚΕΑ, με άξονα τη βιωσιμότητα και την προώθηση πράσινης ενέργειας.

    Όπως ανακοίνωσαν  η συνεργασία ξεκινάει με το εργαλείο της ΔΕΗ για την εξοικονόμηση ρεύματος, μια εφαρμογή που υπολογίζει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι και με ένα διαγωνισμό για τους πελάτες της ΙΚΕΑ οι  48 νικητές του οποίου θα κερδίσουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα και GreenPass για έναν χρόνο από τη ΔΕΗ και δώρα IKEA αξίας 1.000 ευρώ. 

    Ωστόσο πηγές αναφέρουν, ότι αυτή η συνεργασία είναι το πρώτο βήμα μιας ευρύτερης προσέγγισης στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΙΚΕΑ μέχρι το 2025 να πουλά πράσινη ενέργεια από όλα τα καταστήματά της.

    Σημειώνεται ότι η IKEA, έχει ήδη επεκταθεί στην πώληση ενέργειας από ΑΠΕ  σε νοικοκυριά, ξεκινώντας τον Σεπτέμβριο από τη δική της αγορά, τη σουηδική. Ουσιαστικά, η εταιρεία αξιοποιεί το θεσμό των prosumers των καταναλωτών που είναι και παραγωγοί ενέργειας, διαμεσολαβώντας ανάμεσα στο μεγάλο πελατολόγιό της και εταιρείες παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ. Οι καταναλωτές χρηματοδοτούν την ανάπτυξη ΑΠΕ -συμμετέχοντας στην παραγωγή- και εξαφαλίζουν ενέργεια σε ανταγωνιστική τιμή.

    Η επέκταση της  ΙΚΕΑ    στην προμήθεια πράσινης ενέργειας πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πολιτικής της βιωσιμότητας με στόχο τη μείωση του αποτυπώματός της στην εφοδιαστική της αλυσίδα (πελάτες-προμηθευτές) και με στόχο να παρέχει καθετοποιημένες και ανταγωνιστικές υπηρεσίες στους πελάτες της.

    Όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, στοχεύει οι πελάτες της να «χρησιμοποιούν και να παράγουν» ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε «όλες τις αγορές του Ομίλου Ingka» μέχρι το 2025. Ετσι θα καταφέρει να ευθυγραμμιστεί με το στόχο ESG που αφορά τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα σε όλη την αλυσίδα αξίας της, αλλά και ενδεχομένως θα αυξήσει τα έσοδά της.

    «Η IKEA όπως έχει ανακοινώσει «θέλει να δημιουργήσει το μεγαλύτερο κίνημα για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μαζί με πελάτες και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, για να βοηθήσει στην από κοινού αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.»

    Το Ingka Group, η ιδιοκτήτρια των IKEA, έχει ανακοινώσει πως τα νοικοκυριά θα είναι σε θέση να αγοράζουν φθηνή πράσινη ενέργεια από ηλιακά και αιολικά πάρκα, αλλά και να παρακολουθούν την κατανάλωση τους μέσω μιας εφαρμογής σε κινητό.

    Η πώληση θα γίνεται μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας Strömma, έναντι τιμήματος και ο πελάτης της ΙΚΕΑ που θα εγγραφεί θα μπορεί να λαμβάνει πιστοποιημένη πράσινη ενέργεια.

    Διαβάστε επίσης

    Γιώργος Στάσσης: Κυρίαρχος στην ενέργεια με δύναμη πυρός 7 δισ.ευρώ-Game changer στις ΑΠΕ η ΔΕΗ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ