• Ενέργεια

    Siemens Energy κατά Gazprom: Η διαρροή λαδιού μηχανής δεν συνιστά λόγο για τη διακοπή λειτουργίας του Nord Stream 1

    • NewsRoom
    Η διαρροή που επικαλείται η Gazprom για να τερματίσει τις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη

    Η διαρροή που επικαλείται η Gazprom για να τερματίσει τις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη


    Απαντήσεις στην Gazprom έδωσε η Siemens Energy. σχετικά με την διαρροή λαδιού μηχανής στην τουρμπίνα του σταθμού συμπίεσης του Nord Stream 1, η οποία έγινε αφορμή από τη ρωσική πλευρά για τη διακοπή επ αόριστων των ροών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

    Όπως αναφέρει η Siemens, η εν λόγω διαρροή λαδιού μηχανής δεν συνιστά τεχνικό λόγο για τη διακοπή της λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 1.

    «Τέτοιες διαρροές δεν επηρεάζουν συνήθως τη λειτουργία μιας τουρμπίνας και μπορούν να σφραγιστούν επί τόπου. Είναι μια διαδικασία ρουτίνας στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης» ανέφερε η γερμανική εταιρεία.

    «Στο παρελθόν, επίσης, τέτοιου είδους διαρροές δεν οδήγησαν σε διακοπή της λειτουργίας. Στη Siemens Energy δεν έχουν ανατεθεί προς το παρόν εργασίες συντήρησης, όμως είμαστε σε αναμονή», πρόσθεσε η εταιρεία.

    «Ανεξάρτητα από αυτό, έχουμε ήδη επισημάνει πολλές φορές ότι υπάρχουν πολλές άλλες διαθέσιμες τουρμπίνες στον σταθμό συμπίεσης της Πορτοβάγια ώστε να λειτουργήσει ο Nord Stream 1», καταλήγει η ανακοίνωση.

    Διαβάστε επίσης:

    Gazprom: Σταματά εντελώς η ροή αερίου στον Nord Stream λόγω διαρροής

    Κομισιόν: Η Gazprom επιβεβαίωσε την αναξιοπιστία της

    Γερμανία: Καλύτερα προετοιμασμένη πλέον για τη διακοπή λειτουργίας του Nord Stream 1



    ΣΧΟΛΙΑ