• Ενέργεια

    Sempra Energy -TotalEnergies-Mitsui-Mitsubishi: Συνεργάζονται στη δέσμευση άνθρακα

    Justin Bird, διευθύνων σύμβουλος της Sempra LNGM


    Η αμερικανική ενεργειακή εταιρεία Sempra Energy ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της Sempra LNGM υπέγραψε συμφωνία με τη γαλλική TotalEnergies SE καθώς και με τις ιαπωνικές Mitsui & Co Ltd και Mitsubishi Corp για την ανάπτυξη ενός  έργου δέσμευσης άνθρακα στη Λουιζιάνα.

    Οι εταιρείες πετρελαίου, φυσικού αερίου και χημικών έχουν υιοθετήσει τη   δέσμευση άνθρακα, η οποία αφορά τη συλλογή και βύθιση αερίων θερμοκηπίου βαθιά υπόγεια, για να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις των επενδυτών για μείωση των εκπομπών άνθρακα που προκαλούν την κλιματική αλλαγή.

    Σύμφωνα με την Sempra Energy με έδρα το Χιούστον, το προτεινόμενο έργο, το Hackberry Carbon Sequestration (HCS), θα μπορούσε ενδεχομένως να αποθηκεύσει έως και 2 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ετησίως εάν προχωρήσει.

    «Αυτό το έργο αναμένεται να είναι μεταξύ των πρώτων εγκαταστάσεων δέσμευσης άνθρακα της Βόρειας Αμερικής που έχουν σχεδιαστεί για λήψη και αποθήκευση CO2 από πολλαπλές πηγές», δήλωσε ο Justin Bird, διευθύνων σύμβουλος της  Sempra LNGM.

    Οι εταιρείες θα μπορούσαν να συνάψουν κοινοπραξία για το έργο ως μέρος της συμφωνίας, σημείωσε, ενώ τόνισε ότι οι τερματικοί σταθμοί εξαγωγής Cameron LNG Phase 1 και 2 θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το δεσμευμένο και αποδεσμευμένο διοξείδιο του άνθρακα από το έργο HCS.



    ΣΧΟΛΙΑ