• Ενέργεια

    Σε πανηγυρικό κλίμα ξεκίνησε η πώληση αερίου σε πελάτες της Energean στο Ισραήλ

    • NewsRoom

    Αριστερά, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean Μαθιός Ρήγας


    Την έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το κοίτασμα Karish της Energean στο Ισραήλ την προηγούμενη Τετάρτη ακολούθησε λίγες μέρες αργότερα και η έναρξη πωλήσεων προς τους πελάτες της εταιρείας στην χώρα, οι οποίοι είναι κυρίως ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί και βαριές βιομηχανικές μονάδες. Με αφορμή, μάλιστα, την έναρξη πωλήσεων προς τον μεγαλύτερο πελάτη της, την Edeltech, πραγματοποιήθηκε και μια εκδήλωση στο Τελ Αβίβ μέσα στο αναμενόμενο πανηγυρικό κλίμα.

    Στις φωτογραφίες εικονίζονται ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean Μαθιός Ρήγας, ο Εμπορικός Διευθυντής Nick Witney και ο Country Manager της εταιρείας στο Ισραήλ Shaul Zemach με την διοίκηση της Edeltech και εργαζόμενους και στελέχη και από τις δύο εταιρείες. Η Edeltech έχει συμμετοχή σε πέντε ιδιωτικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, προς τους οποίους η συνολική προμήθεια φυσικού αερίου από την Energean θα είναι της τάξης των 30 δισεκ. κυβικών μέτρων αερίου συνολικά σε μια χρονική διάρκεια περίπου 15 ετών.

    Η παραγωγή γίνεται από την Energean Power, την ιδιόκτητη πλωτή μονάδα παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης (FPSO), η οποία έχει δυναμικότητα 8 δισεκ. κυβικά μέτρα τον χρόνο. Το γεγονός ότι η Energean ξεκινά να έχει έσοδα από τη μεγαλύτερή της επένδυση σε συνδυασμό με την πρόσφατη ανακοίνωση της μερισματικής της πολιτικής, οδήγησαν την Τρίτη την μετοχή της σε ιστορικά υψηλά τόσο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου (πάνω από τις 15 λίρες) όσο και στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ (πάνω από τα 62 σέκελ).

     

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean Μαθιός Ρήγας, ο Εμπορικός Διευθυντής Nick Witney και ο Country Manager της εταιρείας στο Ισραήλ Shaul Zemach με την διοίκηση της Edeltech και εργαζόμενους και στελέχη και από τις δύο εταιρείες

    Διαβάστε επίσης

    Energean: Άρχισε η παραγωγή αερίου στο κοίτασμα Karish στο Ισραήλ

    Ισραήλ: Άδεια στην Energean για την παραγωγή στο κοίτασμα Καρίς

    Energean: Νέα ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στη θάλασσα του Ισραήλ



    ΣΧΟΛΙΑ