Ενέργεια

Ισραήλ: Άδεια στην Energean για την παραγωγή στο κοίτασμα Καρίς

  • NewsRoom
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean κ. Μαθιός Ρήγας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean κ. Μαθιός Ρήγας


Το Ισραήλ χορήγησε σήμερα άδεια στην Energean να ξεκινήσει την παραγωγή στο υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου Καρίς, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας.

Η Energean τόνισε ότι η πλωτή μονάδα αποθήκευσης και εκφόρτωσής της πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή στο Καρίς το τρίτο τρίμηνο, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Στις 9 Οκτωβρίου, ο ενεργειακός όμιλος, που είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, άρχισε να αντλεί αέριο στις πλωτές εγκαταστάσεις παραγωγής του στο πλαίσιο των διαδικασιών δοκιμών αντίστροφης ροής.

Ισραήλ και Λίβανος αναμένεται να υπογράψουν μεθαύριο Πέμπτη μια συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων τους – αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων που έγιναν μεταξύ των δύο χωρών υπό την αιγίδα της Ουάσινγκτον, που ανοίγει το δρόμο για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο.

Τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της υπογραφής της συμφωνίας, η ανάπτυξη του κοιτάσματος Καρίς, περίπου 80 χλμ δυτικά της ισραηλινής πόλης Χάιφα, είχε αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών με απειλές πολέμου από το σιιτικό λιβανέζικο ένοπλο κίνημα της Χεζμπολάχ.

Διαβάστε επίσης

Κομισιόν: Άνισα αποτελέσματα θα είχε το Ιβηρικό μοντέλο για την πτώση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας

ΕΕ: Στις 24 Νοεμβρίου το έκτακτο συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας για τις τιμές

Ρώσος αξιωματούχος: «Εύλογη» η πρόταση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας για μια ζώνη ασφαλείας στην ΖαπορίζιαΣΧΟΛΙΑ