• Ενέργεια

    Ρωσικό πετρέλαιο: Αναμένεται μείωση παραγωγής από το νέο έτος

    • NewsRoom
    Βλαντιμίρ Πούτιν

    Βλαντιμίρ Πούτιν


    Σε μείωση της παραγωγής του πετρελαίου 5% – 7% αναμένεται να προβεί η Ρωσία κατά το νέο έτος ως αντίποινα στην απόφαση της ΕΕ για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου.

     Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο Αλεξάντερ Νόβακ, αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ανέφερε ότι οι περικοπές θα μπορούσαν να φτάσουν τα 500.000 – 700.000 βαρέλια την ημέρα και ότι οι εξαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία συνεχίζουν να είναι σε ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

    «Πιστεύουμε ότι με βάση την τρέχουσα κατάσταση, έχουμε την δυνατότητα μείωσης της παραγωγής του πετρελαίου αντί να καθοδηγούμαστε από την πολιτική πώλησης που διαμορφώνεται από τα ανώτατα όρια τιμών. Σήμερα είναι 60$, αύριο μπορεί να είναι οποιαδήποτε, και να εξαρτιόμαστε από αποφάσεις που λαμβάνονται από μη φιλικές χώρες, πράγμα που είναι απαράδεκτο για εμάς», υποστηρίζει ο Νόβακ.

    Νέες πληροφορίες για το επικείμενο διάταγμα του Πούτιν

    Όσον αφορά το διάταγμα που αναμένεται να ανακοινώσει ο Πούτιν σχετικά με το πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου, ο Νόβακ ανέφερε ότι το διάταγμα θα απαγορεύσει τις πωλήσεις του πετρελαίου και των προϊόντων αυτού σε χώρες που εντάσσονται στο ανώτατο όριο τιμών, αλλά και σε εταιρείες που απαιτούν την τήρησή του.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Ρωσία: Προσφυγή πολιτικού στη δικαιοσύνη για την αναφορά της λέξης «πόλεμος» από τον Πούτιν

     



    ΣΧΟΛΙΑ