• Ενέργεια

    Ρωσία: Μείωση στα φορολογικά έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου

    • NewsRoom
    Πετρέλαιο


    Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021 διαμορφώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2022 τα φορολογικά έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο, ως απόρροια της μείωσης των τιμών του αργού, σύμφωνα με στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών.

    Ειδικότερα, τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού της Ρωσίας από τους φόρους στο πετρέλαιο διαμορφώθηκαν τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους στα 511,7 δισ. ρούβλια (7,6 δισ. δολάρια), όπως μεταδίδει το Reuters

    Σύμφωνα με υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας τα έσοδα από τη φορολόγηση του πετρελαίου μειώθηκαν κατά 1/3 σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2021, καθώς η τιμή του αργού τύπου Urals, που αποτελεί και τη ναυαρχίδα του ρωσικού πετρελαίου, μειώθηκε κατά μέσο όρο στα 50,47 δολάρια το βαρέλι τον τελευταίο μήνα του 2022, έναντι 72,71 δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2021.

    Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι τα έσοδα από τον φόρο εξόρυξης ορυκτού πετρελαίου -που αποτελεί το μεγαλύτερο βάρος για τους παραγωγούς πετρελαίου- μειώθηκαν τον Δεκέμβριο κατά 29,5% σε ετήσια βάση, στα 474,8 δισ. ρούβλια (7 δισ. δολάρια).

    Τα δε έσοδα από τους δασμούς στις εξαγωγές πετρελαίου το ίδιο διάστημα μειώθηκαν κατακόρυφα κατά 59,5%, σε ετήσια βάση, στα 36,9 δισ. ρούβλια, καθώς η κυβέρνηση καταργεί σταδιακά τους δασμούς στις εξαγωγές υπέρ του φόρου εξόρυξης ορυκτών καυσίμων.

    Πετρέλαιο: Πέμπτη ημέρα ισχυρής ανόδου για το WTI παρά την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ