• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Πέμπτη ημέρα ισχυρής ανόδου για το WTI παρά την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Ανοδικά συνέχισαν να κινούνται τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Τετάρτη, ενισχυμένα από τις προσδοκίες για ισχυρότερη ενεργειακή ζήτηση από την Κίνα, παρά την ισχυρή εβδομαδιαία αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

    Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του West Texas Intermediate  σημείωσε άνοδο 2,29 δολ. ή σχεδόν 3,1%, φθάνοντας στα 77,41 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, που οδήγησε το πιο ενεργό συμβόλαιο για το WTI στο υψηλότερο κλείσιμο από τις 30 Δεκεμβρίου.

    Στο ICE Futures Europe του Λονδίνου, το Brent Μαρτίου προσέθεσε $2,57 ή 3,2% για να διαμορφωθεί στα 82,67 δολάρια το βαρέλι, επίσης στο υψηλότερο κλείσιμο για ενεργό συμβόλαιο από τις 30 Δεκεμβρίου.

    «Οι ελπίδες για ισχυρή ανάκαμψη της κινεζικής ζήτησης πετρελαίου, οι φόβοι γύρω από το επερχόμενο ανώτατο όριο τιμών στα ρωσικά διυλισμένα προϊόντα και η αποδυνάμωση του δολαρίου υποστηρίζουν τις τιμές του πετρελαίου αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Troy Vincent, αναλυτής αγοράς της DTN.

    Πάντως, τα στοιχεία από τις ΗΠΑ έδειξαν ισχυρή άνοδο στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ, τα οποία αυξήθηκαν κατά 19 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 6 Ιανουαρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρυσός: Στα 1.878,90 δολάρια ανά ουγγιά – Νέο υψηλό 8 μηνών

    Άνοδος στις ευρωαγορές – Στο +0,38% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ