• Ενέργεια

    Ρήτρα αναπροσαρμογής: Την Πέμπτη η απόφαση για προσωρινό μπλόκο στην διακοπής ηλεκτροδότησης

    Σφυρί προέδρου δικαστηρίου


    Αύριο στις 12.30 το μεσημέρι η Δικαιοσύνη θα ανακοινώσει την απόφαση της για το εάν θα μπλοκάρει προσωρινά τη διακοπή της ηλεκτροδότηαης σε όσους οικιακούς καταναλωτές και μικροεπιχειρήσεις δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

    Μετά τη σημερινή αναβολή για τις 6 Ιουλίου της συζήτησης της ομαδικής  αγωγής καταναλωτών με την οποία ζητούν να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η πληρωμή της ρήτρας μέσω των λογαριασμών ρεύματος, το Πολυμελές Πρωτοδικείο εκδίκασε  το αίτημα  προσωρινής διαταγής.

    Το υπέβαλαν   καταναλωτικές ενώσεις και επαγγελματικές ομάδες και ζητούν, μέχρι την έκδοση απόφασης για τα ασφαλιστικά τους μέτρα “να παγώσει” ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς ρεύμα νοικοκυριά και επιχειρήσεις με μέχρι 9 εργαζόμενους.

    Το δικαστήριο θα εκδώσει αύριο την απόφαση του, έχοντας ακούσει ως μάρτυρες, μεταξύ άλλων, τον Πρόεδρο εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να καταθέτει ότι  συνάδελφοι του  προπηλακίζονται όταν πηγαίνουν να κόψουν το ρεύμα. «Εντολές εκτελούν. Ανεξάρτητου τιμολογίου, ανεξάρτητου πελάτη,  εάν ο καταναλωτής δεν πληρώσει το σύνολο του τιμολογίου, του κόβεται το ρεύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «Λαμβάνουμε καθημερινά εντολές για διακοπή ρεύματος. 500 μόνο στην Αττική και 1.500 σε όλη τη χώρα.

    Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, οι διακοπές ρεύματος συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.

    Είναι αστείο να μιλάμε για καταστροφή της εταιρείας μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου, που έχει πάνω από 5,5 εκ. πελάτες».

    Διαβάστε επίσης:

    Λογαριασμοί ρεύματος: Αναβλήθηκε για τις 6/7 η δίκη για τη ρήτρα αναπροσαρμογής



    ΣΧΟΛΙΑ