• Ενέργεια

    Πολιτική Προστασία Γερμανίας: Κίνδυνος μπλακ άουτ τους επόμενους μήνες – Μαζέψτε κεριά, νερό και κονσέρβες

    • NewsRoom


    Προετοιμασμένοι για πιθανά μπλακ άουτ τους πρώτους μήνες του 2023 θα πρέπει να είναι οι πολίτες της Γερμανίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας για Καταστροφές (BBK), Ραλφ Τίσλερ.

    Όπως αναφέρει, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για προσωρινές και τοπικές διακοπές ρεύματος, οι οποίες μπορεί να προκληθούν τόσο λόγω ελλείψεων όσο και στην προσπάθεια των φορέων να περιορίσουν τη ζήτηση, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η συνολική  παροχή ρεύματος.

    «Ο κίνδυνος αυτού αυξάνεται από τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, επομένως υποθέτουμε ότι από εκεί και πέρα ​​θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Τίσλερ. «Πρέπει να περιμένουμε μπλακ άουτ το χειμώνα», πρόσθεσε, μιλώντας στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

    Ο Τίσλερ έσπευσε πάντως να ξεκαθαρίσει πως  αναφερόταν σε βραχυπρόθεσμες διακοπές ρεύματος και όχι σε μεγάλης κλίμακας μπλακ άουτ.

    Ο επικεφαλής της BBK ρωτήθηκε τι μπορεί να κάνουν οι πολίτες για να προετοιμαστούν. Όπως ανέφερε, χρειάζεται να έχουν αποθέματα σε νερό και κουτιά με κονσέρβες, αρκετά ώστε να κρατήσουν για δέκα ημέρες. Πρόσθεσε πως, επίσης, χρειάζεται ένα ραδιόφωνο που λειτουργεί με μπαταρία, αλλά και κεριά, καθώς και τα πιο σημαντικά προσωπικά έγγραφα, για περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

    Ο αξιωματούχος προέτρεψε τους πολίτες της Γερμανίας να είναι προετοιμασμένοι για πιθανές κρίσεις, τονίζοντας πως δεν θα είναι κάθε στιγμή διαθέσιμο ό,τι μπορεί να χρειάζονται.

    Ο Τίσλερ έφερε ως παράδειγμα τα ξαφνικά lockdown για την πανδημία, ενώ προειδοποίησε πως τα επόμενα χρόνια οι άνθρωποι είναι πιθανό να υποφέρουν από φυσικές καταστροφές λόγω της κλιματικής αλλαγής. Εξήγησε μάλιστα πως είναι  απαραίτητη η προστασία των εγκαταστάσεων από διακοπές ρεύματος με γεννήτριες έκτακτης ανάγκης, ενώ τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος να διακοπούν και οι τηλεπικοινωνίες.

    «Ακόμη και αν ο πόλεμος διεξάγεται σε γειτονικές χώρες, η ζωή των Γερμανών επηρεάζεται άμεσα» ανέφερε, προσθέτοντας πως  στο παρελθόν υπήρχαν περισσότερα καταφύγια στη Γερμανία, αλλά ακόμη και πριν από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου θα ήταν αρκετά για να προστατεύσουν το πολύ το 3% του πληθυσμού.

    «Εστιάζουμε στο πώς οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να μετατραπούν σε καταφύγια. Μιλώ για υπόγεια γκαράζ, σήραγγες ή υπόγειες σιδηροδρομικές στοές», συμπλήρωσε.

    Διαβάστε επίσης

    Ο Ινφαντίνο υπερασπίζεται το Κατάρ: «Είμαι Ευρωπαίος, θα πρέπει να να ζητάμε συγγνώμη για 3.000 χρόνια πριν δώσουμε ηθικά μαθήματα»

    Ουκρανία: Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα στην Χερσώνα

    Λόιντ Όστιν: Αν δεν βοηθηθεί η Ουκρανία θα οδηγηθούμε σε έναν κόσμο τυραννίας και χάους



    ΣΧΟΛΙΑ