• Ενέργεια

    Παράταση της συνεργασίας με τη Νορβηγία για την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας

    Δημήτρης Σκάλκος, γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων


    Παράταση μέχρι το τέλος του έτους πήρε η πράξη: «Επισκόπηση του μετασχηματισμού της νορβηγικής βιομηχανίας υδρογονανθράκων κατά την ενεργειακή μετάβαση και η εφαρμογή του στην Ελλάδα».

    Σύμφωνα με την απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκου, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της πράξης που είχε αρχικό χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του 2022, παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2023 λόγω καθυστερήσεων στη συνεργασία με τον διμερή εταίρο.

    Υπενθυμίζεται ότι στόχος της συνεργασίας μεταξύ Νορβηγίας και Ελλάδας, για το συγκεκριμένο θέμα, είναι η διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι τρέχουσες δραστηριότητες υδρογονανθράκων στην χώρα μας μπορούν να συμπληρωθούν με «πράσινες» ενεργειακές λύσεις, με έμφαση στους τομείς δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα και υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

    Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση της μεταμόρφωσης του νορβηγικού τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου τα τελευταία χρόνια και εφαρμογή τεχνικών και διδαγμάτων στον ελληνικό ενεργειακό τομέα.

    Συγκεκριμένα:

    – Διερεύνηση βέλτιστων πρακτικών και διδαγμάτων που αποκομίστηκαν κατά τον μετασχηματισμό της νορβηγικής βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου.

    – Επισκόπηση της τρέχουσας κατάστασης της ελληνικής βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου και των σχετιζόμενων κινδύνων και ευκαιριών πριν από την ενεργειακή μετάβαση.

    – Ανάλυση της εφαρμοσιμότητας των μαθημάτων στη Νορβηγία στην ελληνική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και προτεινόμενες λύσεις για αποτελεσματική μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας.

    Διαβάστε επίσης:

    NBG Securities: Η υπεραπόδοση των τραπεζών θα συνεχιστεί – Οι νέες τιμές στόχοι

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Θετική η εισήγηση για τη συγχώνευση Attica Group – ANEK

    Public Group: Πάνω από 25% η συμμετοχή του online στις πωλήσεις των Public

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ