• Ενέργεια

    Ντ. Μπενρουμπή (Protergia): Να απαγορευτεί στη ΔΕΗ να έχει ζημιές και να χρωστάει

    Ντίνος Μπενρουμπή, Protergia Μυτιληναίος

    Ντίνος Μπενρουμπή, Protergia


    “Είναι αδύνατο να ανταγωνιστείς μια εταιρεία που δουλεύει με ζημιές και μπορεί να επιβιώνει χωρίς να εισπράττει. Αν θέλουμε να ανοίξει η αγορά, θα πρέπει να απαγορευτεί στη ΔΕΗ, επειδή είναι δεσπόζων παίκτης, να δουλεύει με ζημιές και να χρωστάει”, σημείωσε ο κ. Ντίνος Μπεντρουμπή της Protergia στο συνέδριο Power and Gas Supply.

    “Ούτε η πολιτεία ούτε ο δεσπόζων παίκτης δεν θέλει να ανοίξει η αγορά και γι’ αυτό δεν ανοίγει”, σημείωσε ο  κ. Μπενρουμπή ενώ εξήγησε πόσο στρεβλώνει τη λειτουργία της αγοράς η στάση της ΔΕΗ να μην πληρώνει τον ΑΔΜΗΕ.

    “H ΔΕΗ δεν πληρώνεται και δεν πληρώνει και έτσι κάνει ζημιά σε όλη την αγορά. Ο ΑΔΜΗΕ έχει να πληρώσει τους προμηθευτές ενέργειας από τον Ιούλιο του 2018 γιατί δεν πληρώνεται από τη ΔΕΗ. Κι όταν στην αγορά κυριαρχεί το δεν πληρώνω δεν γίνεται να πάρεις πελάτες πάνω από ένα όριο”.

    Επίσης τόνισε ότι πρέπει ο δεσπόζων παίκτης επειδή με το μέγεθός του επηρεάζει την αγορά πρέπει να λειτουργεί με τεχνικοοικονομικά κριτήρια και να κάνει ορθολογικές επιλογές. Ως παράδειγμα μη ορθολογικής επιλογής ανέφερε την επιλογή να κρατιέται σε λειτουργία το Αμύνταιο και να κάνει προσφορές στα 75ευρώ/kwh μόνο για να συνεχίζει να λειτουργεί.

    Μιλώντας για το ΝΟΜΕ σημείωσε ότι έχει επιτελέσει μερικώς τον σκοπό του κυρίως έμμεσα, καθώς προσέφερε φθηνή ενέργεια για εξαγωγές, δημιουργώντας ρευστότητα στους παρόχους για να δραστηριοποιηθούν στο εσωτερικό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: N. Ζαχαριάδης (Elpedison): Το Δημόσιο στηρίζει τη ΔΕΗ, ενώ θα έπρεπε να γίνονται διαγωνισμοί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σταθάκης: Έρχονται επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε ΑΠΕ και δίκτυα φυσικού αερίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Μανιάτης: «Καταρρέει η ΔΕΗ, από  400 εκατ. κέρδη την πήγατε στα 400 εκατ. ζημιές»



    ΣΧΟΛΙΑ