• Ενέργεια

    Μυτιληναίος: 2+1 κινήσεις στην σκακιέρα της ενέργειας

    Ευάγγελος Μυτιληναίος

    Ευάγγελος Μυτιληναίος. Επικεφαλής όμιλος Μυτιληναίος.


    Τρεις κινήσεις που θα “ταράξουν τα νερά” στην αγορά της ενέργειας προανήγγειλε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στην ετήσια συνάντηση της διοίκησης της Μυτιληναίος με αναλυτές και εκπροσώπους τραπεζών. Τι να εννοούσε άραγε ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας;

    Γεγονός είναι ότι ο ίδιος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα επόμενα σχέδιά του, όμως μέσα σε αυτά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι είναι η αξιοποίηση ενός παλαιού εργοστασίου λιγνίτη, το οποίο βαίνει προς διάλυση λόγω των νέων περιβαλλοντικών κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως το ενδιαφέρον της Μυτιληναίος είναι για το εργοστάσιο στο Αμύνταιο Δράμας, το οποίο εκτιμάται ότι παρουσιάζει πολύ καλές προοπτικές ανάπτυξης.

    Όπως πάντως ανέφερε ο ίδιος, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά της ενέργειας, ενώ επεσήμανε πως συμμετείχε στο market test για τους λιγνίτες της ΔΕΗ. Μάλιστα, σε μία ενδιαφέρουσα αναφορά του στη ΔΕΗ, σχολίασε πως για να υπάρχει σωστός ανταγωνισμός στην αγορά της ενέργειας, θα πρέπει όλες οι εταιρείες να πραγματοποιήσουν επενδύσεις, και όχι μόνο η ΔΕΗ.

    Κατά τ΄άλλα, από τα όσα είπε χθες ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ξεχωρίζει η αναφορά του στη ΜΕΤΚΑ, που στο εξής θα επικεντρωθεί σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και κυρίως ηλιακά, καθώς και στην Αλουμίνιο, για την οποία σημείωσε ότι η απόφαση για την κατασκευή της νέας μονάδας θα εξαρτηθεί από τους δείκτες απόδοσης της επένδυσης.

    Μυτιληναίος
    Ευάγγελος Μυτιληναίος. CEO Μυτιληναίος

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ρύθμιση οφειλών για το 95% των επαγγελματιών με χρέη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Υπόθεση Novartis: Σε ποιους πήγαιναν οι χρωματιστές βαλίτσες – Όλα τα ονόματα

     ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο μύθος των ξένων «παικτών» στο ελληνικό χρηματιστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ