• Ενέργεια

    Κώστας Σκρέκας σε βιομήχανους: Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος και φυσικού αερίου χωρίς να θιγούν οι εργαζόμενοι

    • NewsRoom
    ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

    ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας


    Συνάντηση με τους εκπροσώπους τριών μεγάλων βιομηχανιών της χώρας, είχε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μετά τις ανακοινώσεις της  Gazprom.

    Ο Κώστας Σκρέκας συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο από την «Αλουμίνιον της Ελλάδος», τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο της «ΤΙΤΑΝ» και τον Γιάννη Στασινόπουλο της «ΒΙΟΧΑΛΚΟ», στους οποίους μετέφερε τη βούληση της κυβέρνησης για λήψη μέτρων στις μονάδες τους με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου και ρεύματος.

    Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο υπουργός ζήτησε τον περιορισμό της κατανάλωσης φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας από τις βιομηχανικές μονάδες, και μάλιστα χωρίς να θιγούν οι εργαζόμενοι που απασχολούν.

    Παράλληλα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τους ζήτησε να εκπονήσουν για τα εργοστάσιά τους σχέδια περικοπής της κατανάλωσης φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού.

    Τα σχέδια που καλούνται να καταρτίσουν οι βιομηχανίες θα εφαρμοστούν σε περίπτωση που:

    διακοπεί η τροφοδοσία φυσικού αερίου και από τον Turk Stream, από όπου η χώρα μας προμηθεύεται αέριο και ο οποίος μέχρι σήμερα συνεχίζει κανονικά τη ροή του, αλλά μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με τον Nord Stream είναι άγνωστο αν η Ρωσία θα επιδιώξει να σφραγίσει και αυτόν τον αγωγό.

    γίνει υποχρεωτική η -μέχρι σήμερα- εθελοντική σύσταση της Κομισιόν για περικοπή του 15% της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Και για να γίνει κάτι τέτοιο υπάρχουν δύο τρόποι: α) Να το αποφασίσει η Κομισιόν ή β) να το ζητήσουν πέντε χώρες-μέλη της Ε.Ε.

    Διαβάστε επίσης

    Κώστας Σκρέκας: Επιστολή στους ευρωπαίους ομολόγους του – Οι θέσεις της Ελλάδας για την ενεργειακή κρίση

     



    ΣΧΟΛΙΑ