• Ενέργεια

    Hexicon: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιος παίκτης στη θαλάσσια αιολική ενέργεια

    • NewsRoom

    Μικέλης Χατζηγάκης, CEO Hexicon Power


    Το ενδιαφέρον της Σουηδικής Hexicon Power για ανάπτυξη πλωτών αιολικών πάρκων στην Ελλάδα επισημάνθηκε σε εκδήλωση της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Πρέσβη της Σουηδίας.

    Επισημάνθηκε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει ένα από τα υψηλότερα θαλάσσια αιολικά δυναμικά παγκοσμίως, μεγάλη ακτογραμμή και κατά βάση βαθιές θάλασσες που μπορούν να την καταστήσουν, δυνητικά, παγκόσμιο παίκτη στην θαλάσσια αιολική ενέργεια.

    Ο Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, κ. Johan Borgstam, στην εισαγωγική του ομιλία υπογράμμισε τις νέες θέσεις εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη που μπορεί να επιφέρει ο Σουηδικός όμιλος με την δημιουργία τέτοιων πάρκων στην Ελλάδα.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hexicon Power, Ελληνικής θυγατρικής της Σουηδικής εταιρείας, Μικέλης Χατζηγάκης τόνισε πως τα έργα αυτά είναι υψηλής προστιθέμενης αξίας και μπορούν να δημιουργήσουν εξειδικευμένες και υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Ενώ σημείωσε ότι γύρω από τα υπεράκτια αιολικά πάρκα μπορεί να αναπτυχθεί ελληνική εφοδιαστική αλυσίδα που θα τονώσει την Ελληνική βιομηχανία.

    Ο Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας Henrik Baltscheffsky υπογράμμισε εξάλλου ως ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών την πολιτική και νομική δέσμευση ισχύος 2GW γι αυτά καθώς και την ανακοίνωση ότι θα υπάρξουν πιλοτικά πλωτά αιολικά που θα προετοιμάσουν και την εγχώρια εφοδιαστική αλυσίδα και θα προσελκύσουν επενδυτές πολύ νωρίτερα.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ασφαλιστικές: Πάνω από €372 εκατ. οι αποζημιώσεις Daniel

    Capital Gas (Βαγγέλης Μαρινάκης): Παρέλαβε το Πλοίο LNG Carrier «Amore Mio I»

    Η Optima Bank Ειδικός Διαπραγματευτής των μετοχών της Μπλε Κέδρος



    ΣΧΟΛΙΑ