• Ενέργεια

    Gazprom: Κανονικά η ροή ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας προς την Ευρώπη

    • NewsRoom
    Gazprom

    Gazprom


    Η ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας συνεχίζεται κανονικά βάσει των παραγγελιών των πελατών, ανακοίνωσε σήμερα η κρατική ρωσική εταιρεία αερίου Gazprom.

    Οι παραγγελίες ανέρχονται σε 109,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα στις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με τα επίπεδα της προηγούμενης ημέρας, προσθέτει η Gazprom σε ανακοίνωσή της.

    Οι ροές φυσικού αερίου προς τα δυτικά μέσω του ρωσικού αγωγού Γιαμάλ-Ευρώπη σταμάτησαν σήμερα, ενώ οι προσφορές της Gazprom για επιπρόσθετη διαμετακόμιση αερίου μέσω Ουκρανίας βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με τα δεδομένα από τους φορείς εκμετάλλευσης του αγωγού αυτού.

    Οι ροές φυσικού αερίου στη Γερμανία μέσω του σημείου μέτρησης στο Μαλνόφ βρίσκονταν στις περίπου 101.119 κιλοβατώρες την ώρα (kWh/h) νωρίτερα σήμερα το πρωί και ήταν περίπου 13,5 εκατομμύρια κιλοβατώρες ανά ώρα στη διάρκεια της νύχτας.

    Η Gazprom επανέλαβε χθες, Πέμπτη, τις προμήθειες φυσικού αερίου προς τα δυτικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe στη Γερμανία από την Πολωνία και έκλεισε δυνατότητες διαμετακόμισης αερίου 7,8 εκατομμυρίων κιλοβατωρών ανά ώρα μέσω του αγωγού για σήμερα το πρωί ως το Σάββατο το πρωί.

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει με αέριο τις παγκόσμιες αγορές, αν και οι ΗΠΑ και οι ευρωπαίοι σύμμαχοί τους ενισχύουν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανεξέλεγκτο το ράλι τιμών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

    Γερμανία: Η θυγατρική της Gazprom που διαχειρίζεται τον Nord Stream 2 ενδέχεται να διακόψει τη λειτουργία της

    Ουκρανία: Απαγόρευσε προσωρινά την εξαγωγή φυσικού αερίου από το έδαφος της



    ΣΧΟΛΙΑ