Οι χώρες μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΔΟΕ) ολοκλήρωσαν την έκτακτη διυπουργική σύνοδό τους που είχε ως στόχο τη σταθεροποίηση των πετρελαϊκών αγορών στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας της Ιαπωνίας.
«Ο υπουργός Κοΐτσι Χαγκιγιούντα παρέστη στην έκτακτη σύνοδο του ΔΟΕ κατά την οποία οι χώρες μέλη συζήτησαν τις επιπρόσθετες, συντονισμένες ενέργειές τους σχετικά με τα πετρελαϊκά αποθέματα» ώστε να αντιμετωπιστεί η υφιστάμενη κατάσταση στον ενεργειακό τομέα.
Οι χώρες μέλη συμφώνησαν να προχωρήσουν σε συντονισμένη αποδέσμευση ποσότητας πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματά τους, σημειώνεται στην ανακοίνωση. Οι ποσότητες και ο χρόνος αυτής της αποδέσμευσης θα συμφωνηθούν εντός της επόμενης εβδομάδας, είπε στους δημοσιογράφους ο Χιντετσίκα Κοϊζούμι, ο διευθυντής του τμήματος Διεθνών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας.
Διαβάστε επίσης:
Κώστας Σκρέκας: Τι προβλέπουν οι επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος για τον Απρίλιο
ΔΕΗ – myEnergy HeatPump: Δωρεάν συμβουλευτική για την απόκτηση αντλίας θερμότητας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΕ: Η κρίση στο Ιράν δεν δικαιολογεί ακόμη έκτακτα μέτρα για τον τουριστικό τομέα
- Στην τελική ευθεία οι εργασίες στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, με τη στήριξη της Alpha Bank
- Capital Clean Energy Carriers (Βαγγέλης Μαρινάκης): Καθαρά κέρδη $18,2 εκατ. – Τι δήλωσε ο Γεράσιμος Καλογηράτος
- Δικηγορικοί Σύλλογοι: Να ανακληθεί η επιστροφή των 600 ευρώ από νέους δικηγόρους
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.