• Ενέργεια

    ΔΕΔΑ: Σε εξέλιξη επενδυτικό έργο 17,78 εκατ. ευρώ στη Φλώρινα – Εγκαίνια νέου γραφείου

    • NewsRoom
    H Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Francesca Zanninotti με τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Σωτήριο Βόσδου, εγκαινιάζουν το νέο γραφείο στην Φλώρινα (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    H Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Francesca Zanninotti με τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Σωτήριο Βόσδου, εγκαινιάζουν το νέο γραφείο στην Φλώρινα (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Σε εξέλιξη βρίσκονται στη Φλώρινα, εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου που θα ολοκληρωθούν εντός του 2024 ενώ οι πρώτες συνδέσεις καταναλωτών αναμένεται να ενεργοποιηθούν προς το τέλος του έτους.

    Σε αυτό το πλαίσιο, τις εγκαταστάσεις των νέων γραφείων της ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών) στην Φλώρινα εγκαινίασε χθες το βράδυ η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας, Francesca Zanninotti.

    Επενδύσεις ύψους 17,78 εκατ. ευρώ

    Το έργο προβλέπει επενδύσεις ύψους 17,78 εκατ. ευρώ από κεφάλαια της ΔΕΔΑ και πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορά στην κατασκευή 102,5 χλμ. δικτύου διανομής φυσικού αερίου, το οποίο αρχικά θα τροφοδοτείται από μονάδα LNG που θα κατασκευαστεί στη Βιομηχανική Περιοχή της Φλώρινας.

    Επίσης έχει εξασφαλιστεί επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 19,6 εκατ. ευρώ για την «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου στον Δήμο Φλώρινας», με δικαιούχους τα νοικοκυριά που θα συνδεθούν με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου το οποίο κατασκευάζει η ΔΕΔΑ στην πόλη.

    Το κόστος αντικατάστασης των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης στις κατοικίες της Φλώρινας, επιχορηγείται έως και 100% από τη συγκεκριμένη δράση του προγράμματος ενώ οι συνδέσεις των καταναλωτών αναμένεται να ανέλθουν στις 5.000.

    Από τα εγκαίνια του νέου γραφείου ΔΕΔΑ στην Φλώρινα (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    H Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Francesca Zanninotti τόνισε ότι «το έργο κατασκευής του δικτύου στη Φλώρινα προχωρά με γοργούς ρυθμούς και σύντομα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της πόλης θα μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες τους με μια νέα πηγή ενέργειας, οικονομικά πιο προσιτή και βιώσιμη».

    Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης σημείωσε ότι οι κάτοικοι θα μπορούν στο μέλλον να καλύψουν τις αυξημένες ενεργειακές τους ανάγκες με τη χρήση του καθαρότερου συμβατικού καυσίμου».

    Τα εγκαίνια του νέου γραφείου της ΔΕΔΑ πραγματοποιήθηκαν παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Σωτήριου Βόσδου, του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Φλώρινας, Νικόλαου Γρηγοριάδη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σάββα Σαπαλίδη, καθώς και εκπροσώπων παραγωγικών και οικονομικών φορέων της περιοχής.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης: 

    EuroAsia Interconnector: Συμφωνία €1,43 δισ. με τη Nexans για τη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

    Χατζηδάκης: 5+4 προκλήσεις για την ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία

    Στα 2,4 δισ. οι απλήρωτοι φόροι στο πρώτο πεντάμηνο – Πάνω από 4,4 εκατ. πολίτες χρωστούν στην εφορία



    ΣΧΟΛΙΑ