• Ενέργεια

    Μπενρουμπή: Μέχρι τα τέλη καλοκαιριού η εμπορική λειτουργία της νέας μονάδας φυσικού αερίου της Mytilineos

    • NewsRoom
    Μπενρουμπή Protergia,

    Ντίνος Μπενρουμπή, General Manager Power & Gas Business Unit, Protergia, Μυτιληναίος


    Μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού θα ξεκινήσει η εμπορική λειτουργία της νέας μονάδας φυσικού αερίου (CCGT) της Mytilineos, ανακοίνωσε ο γενικός Διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου της Εταιρείας, Ντίνος Μπενρουμπή, από το 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

    Η νέα μονάδας, ισχύος 826 MW, θα είναι το πιο αποδοτικό CCGT όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, ανέφερε ο κ. Μπενρουμπή. «Έτσι σε μια περίοδο ένδειας φυσικού αερίου, θα είναι ο πιο φθηνός και αποδοτικός χρήστης», εξήγησε.

    Σύμφωνα με τον Μπενρουμπή, το φυσικό αέριο έχει αρχίσει να χάνει την φήμη του ως μεταβατικό καύσιμο, λόγω του υψηλού του κόστους.

    «Οι αγορές λειτουργούν με τον φόβο και την πληρώνει ο καταναλωτής. Ο άνθρακας και ο λιγνίτης ξαναζωντανεύουν, χωρίς να συνοδεύονται από μείωση της τιμής τους, ενώ η πυρηνική ενέργεια γίνεται αποδεκτή και από φωνές που την απέρριπταν έως τώρα», ανέφερε.

    Η κρίση στην Ουκρανία έφερε μια ανωμαλία στην αγορά που κανείς δεν είχε προβλέψει, ενώ τόνισε πως οι αποφάσεις πλέον για επενδύσεις και συμβόλαια δεν στηρίζονται μόνο στα οικονομικά δεδομένα, αλλά κυρίως στα γεωπολιτικά.

    Ο κ. Μπενρουμπή προέβλεψε ότι η αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας θα πριμοδοτηθεί στο επόμενο διάστημα λόγω της τρέχουσας συγκυρίας.  Δήλωσε επίσης πως  πως τα έργα ΑΠΕ δεν προχωρούν καθώς έχουν μπλοκάρει.

    Διαβάστε επίσης

    Ντίνος Μπενρουμπή (Protergia): Δεν έχουν απροσδόκητα κέρδη οι μονάδες φυσικού αερίου

    Mytilineos: Τι σηματοδοτεί η συνεργασία με το μεγαλύτερο fund στον κόσμο στις ΑΠΕ για τα υπεράκτια αιολικά



    ΣΧΟΛΙΑ