• Οικονομία

  Δημητριάδης (Υπερταμείο): Η Ελλάδα είναι ένα ασφαλές καταφύγιο σημαντικών επενδυτικών ευκαιριών

  • NewsRoom
  Ο Διευθύνων Σύμβουλός του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης

  Ο Διευθύνων Σύμβουλός του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης


  H Ελλάδα είναι ένα «ασφαλές καταφύγιο σημαντικών επενδυτικών ευκαιριών», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, σε συζήτηση που οργάνωσε το Υπερταμείο στο φόρουμ των Δελφών.

  Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, οι επενδυτές αναζητούν μεγαλύτερες ευκαιρίες, τις οποίες προσφέρει η χώρα μας, έχοντας μια νέα στρατηγική τοποθέτηση που γίνεται πράξη με οχήματα, μεταξύ άλλων, και από το Υπερταμείο.

  Ειδικότερα, ανέφερε ότι το Υπερταμείο μπορεί να αποτελέσει ένα όχημα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, λόγω της ισχυρής εταιρικής του διακυβέρνησης.

  Ως παραδείγματα προσέλκυσης επενδύσεων, ανέφερε την υλοποίηση μεγάλων διαγωνισμών όπως για παράδειγμα για την Αττική Οδό, που δίνει το στίγμα αλλά και τη δυναμική της Ελλάδας.

  Ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου είπε ότι πρόκειται για έναν διαγωνισμό ο οποίος υλοποιείται ακριβώς εν μέσω μιας διεθνούς κρίσης με έντονο και διεθνές ενδιαφέρον, γεγονός που τεκμηριώνει την προσέγγιση ότι η Ελλάδα είναι ένα “ασφαλές καταφύγιο σημαντικών επενδυτικών ευκαιριών”.

  Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα, κατά τον ίδιο, είναι αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων που προωθεί το Υπερταμείο, ένα project τεράστιας σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό που έχει μπει σε στάδιο υλοποίησης, καθώς ο πρώτος διαγωνισμός για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα βγει στον αέρα το αμέσως επόμενο διάστημα.

  Σημειώνεται ότι στη συζήτηση μετείχαν, επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Φόρουμ των Δημόσιων Επενδυτικών Ταμείων (IFSWF) Duncan Bonfield, ο συντονιστής του One Planet Sovereign Wealth Funds Network Lawrence Yanovitch, και ο διευθυντής στρατηγικής της Γαλλικής Αναπτυξιακής Τράπεζας BPIFrance Xavier Tessier.

  Το IFSWF, που εκπροσώπησε ο κ. Bonfield, αποτελεί έναν οργανισμό που συμμετέχουν διεθνή δημόσια επενδυτικά ταμεία με στόχο τη μεταξύ τους συνεργασία. Σήμερα συμμετέχουν περισσότερα από 35 δημόσια ταμεία από όλο τον κόσμο.

  Διαβάστε επίσης:

  ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 5,6% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων τον Μάρτιο

  Φραγκογιάννης: Στο Κόσοβο για διεύρυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων

  Κικίλιας: Προτεραιότητά μου το γραφείο του Ε.Ο.Τ. στη Μελβούρνη  ΣΧΟΛΙΑ