• Business

    ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στο 2,72% το περιθώριο ντάμπινγκ προτείνουν οι ΗΠΑ

    • NewsRoom
    Στασινόπουλος ΧΑΛΚΟΡ ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

    Μιχάλης Στασινόπουλος


    Τις προκαταρκτικές του αποφάσεις σχετικά με την έρευνα δασμού αντιντάμπινγκ (antidumping dutyinvestigation) αναφορικά με τις εισαγωγές κοινών φύλλων αλουμινίου από 18 χώρες, εξέδωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

    Στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται η Ελλάδα, καθώς και το Μπαχρέιν, η Βραζιλία, η Κροατία, η Αίγυπτος, η Γερμανία, η Ινδία, η Ινδονησία, η Ιταλία, η Κορέα, το Ομάν, η Ρουμανία, η Σερβία, η Σλοβενία, η Νότιος Αφρική, η Ισπανία, η Ταϊβάν και η Τουρκία.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην περίπτωση της Ελλάδας, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ υπολόγισε ένα προσωρινό περιθώριο ντάμπινγκ 2,72% για εισαγωγές από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, καθώς και τους άλλους εξαγωγείς των προϊόντων από την Ελλάδα.

    Τονίζεται ακόμη ότι:

    -Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και οι νομικοί σύμβουλοί της στις ΗΠΑ εξετάζουν τη βάση της προκαταρκτικής απόφασης του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ και θα θέσουν υπόψη του, τυχόν σφάλματα ή παραλείψεις, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. Διορθώσεις τέτοιων σφαλμάτων ή παραλείψεων μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του τελικού περιθωρίου.

    -Τα επόμενα στάδια της έρευνας περιλαμβάνουν τον τελικό προσδιορισμό περιθωρίου ντάμπινγκ από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, στις 19 Φεβρουαρίου 2021, και τον τελικό προσδιορισμό ζημίας από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ, που αναμένεται στις 5 Απριλίου 2021.

    -Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα συνεχίσει να συνεργάζεται άοκνα με τις αρχές των ΗΠΑ μέχρι να λάβουν την οριστική τους απόφαση στους επόμενους μήνες και αναμένει μη ουσιώδη επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα για το 2021 από την προαναφερόμενη προκαταρκτική έρευνα.



    ΣΧΟΛΙΑ