• Business

    Elsewedy Electric: Εξαγοράζει αιολικά πάρκα της FG Europe έναντι 55 εκατ. ευρώ

    Aιολικά πάρκα

    Αιολικό πάρκο


    Στην πώληση τεσσάρων θυγατρικών της στην Elsewedy Electric αντί τιμήματος 55 εκατ. ευρώ προχωρά η κατά 50% θυγατρική της FG Europe, RF Energy.

    Αναλυτικότερα, η RF Energey υπέγραψε στις 13 Ιουνίου με τις εταιρείες Elsewedy Electric Tripoli, Elsewedy Electric Ermionida, Elsewedy Electric Kilkis και Elsewedy Electric Aigialeia, συμβάσεις πωλήσεως του συνόλου των μετοχών των κατά 100% θυγατρικών της εταιρειών, Καλλίστη Ενεργειακή, Αιολική Αδέρες, Αιολική Κυλινρίας και Υδροηλεκτική Αχαΐας, αντίστοιχα.

    Το συνολικό τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 55,0 εκατ. ευρώ. Οι ως άνω συμφωνίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν στις 28/06/2019 και τελούν υπό τις συνήθεις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης παρομοίων συναλλαγών.

    Κατά τα συμφωνηθέντα προβλέπεται ότι η RF Energy θα διατηρήσει τη διοίκηση και διαχείριση των παγίων των ως άνω εταιρειών. Οι αγοράστριες εταιρείες είναι 100% θυγατρικές της Κυπριακής εταιρείας EL.E Energy Limited η οποία με την σειρά της είναι 100% θυγατρική της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Καϊρου Αιγυπτιακής εταιρείας Elsewedy Electric S.A.E.



    ΣΧΟΛΙΑ